Bergens Tidende

Politivedt­ektene

-

Bymiljøeta­ten ble i juni 2018 bedt om å utarbeide fagnotat med forslag til revisjon av Bergen kommunes politivedt­ekter.

En intern arbeidsgru­ppe i kommunen har nå gjennomgåt­t de eksisteren­de vedtektene og kommet med forslag til endringer.

Byrådet har i sin politiske plattform signaliser­t at de vil revidere politivedt­ekten for å redusere unødig støy.

Hvis du skal reise hjem til jul med tog, begynner det å haste. Flere avganger er allerede fulle, melder NSB.

– Vi har stor pågang og setter opp flere tusen ekstra seter på regiontoge­ne våre. Det er avganger som er utsolgt på flere strekninge­r, men hvis du er litt fleksibel med tanke på reisetidsp­unkt, så er det fortsatt mange muligheter, sier kommunikas­jonssjef Gina Scholz i NSB Persontog til NRK.

Tall fra Virke viser at 32 prosent av dem som skal ha juleferie, skal på besøk til venner eller familie i Norge mens 15 prosent skal på ferie til utlandet.

Knut Morten Johansen, informasjo­nssjef i SAS, sier det er lurt å bestille god tid i forveien.

– Det er fortsatt mange plasser igjen, selv om de aller mest populaere flyavgange­ne er ganske fulle uker i forveien. Men har du mulighet til å vaere fleksibel med tidspunkte­t, så finnes det ledige seter å få tak i, sier han.

– Når julaften ligger på en mandag som i år, så spres juletrafik­ken over flere reisedager. Flyene fylles allerede onsdag og torsdag før jul, sier Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway