Bergens Tidende

– Har levert over forventnin­g

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Avskjeden med klubben ble ikke som Alexander Straus hadde drømt om. Den avtroppend­e Sandviken-treneren er likevel stolt av prestasjon­ene i 2018.

Han var skuffet, men langt fra nedbrutt etter cupfinalet­apet. Sandviken-trener Alexander Straus visste godt at LSK Kvinner var en hard nøtt og knekke, og var forberedt på at laget hans ikke var kapabel til å klare det.

Hodet var hevet og ryggen rak da han møtte pressen, til tross for at hans siste kamp som trener for klubben ble et tap med stygge sifre.

–Avskjeden var ikke den jeg håpet på, men det var en avskjed som var ganske naturlig. Det ville vaert et sjokk for mange om vi hadde slått dem. Vi var avhengig av at en del ting gikk vår vei, men de tingene fikk vi ikke til, sier Straus.

Nå venter nye oppgaver for treneren, som på ett år har løftet Sandviken fra nedre halvdel av Toppserien til en fjerdeplas­s og tatt dem til en cupfinale.

Helt siden i sommer har det vaert kjent at han over nyttår skal bli U23-landslagst­rener for kvinnene og prosjektan­svarlig for toppspille­rutvikling­en i Toppserien i Norges Fotballfor­bund (NFF).

– Hvordan blir det å ta farvel med laget?

– Dette er ikke noe som skjedde i dag, så vi har vaert forberedt på det alle sammen, sier Straus.

Den tidligere Nest-Sotratrene­ren forlater jobben med en følelse av stolthet.

– Jeg er veldig stolt av det vi har gjort hele året. Vi har vaert et topplag i Toppserien og kommet helt til cupfinalen. Det er stort når vi vet hvor vi kommer fra, sier han.

– Hvordan vil du vurdere din egen innsats i klubben?

–Vi er mange som har gjort en god jobb. Vi har gjort dette sammen, sier Straus, og fortsetter:

– Men hvis du spør meg direkte om hva jeg synes om min egen innsats, så er vel svaret at jeg har levert over forventet. Vi ble nummer fire i Toppserien og hadde like mange poeng som laget som endte på tredjeplas­s. I fjor var vi 25 poeng bak. Jeg trodde ikke dette, sier Straus, som roses av spillerne.

– Han har betydd mye for at vi har tatt de stegene vi har tatt. Vi ville gi ham en annen avskjed enn dette, for vi har hatt mange gode opplevelse­r i år, sier Ingrid Marie Spord.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? FERDIG: Cupfinalen var Alexander Straus’ siste kamp som Sandviken-trener.
FOTO: BILDBYRÅN FERDIG: Cupfinalen var Alexander Straus’ siste kamp som Sandviken-trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway