Bergens Tidende

Jente (6) alvorlig skadet etter tunnelulyk­ke på E39 i Lindås

- KJETIL GILLESVIK Kjetil.gillesvik@bt.no ANDERS HAGA ERLEND LANGELAND HAUGEN

Syv personer er innlagt på Haukeland etter frontkolli­sjonen i Lindås søndag. Tilstanden er alvorlig for en seks år gammel jente.

Tre biler med totalt syv personer var involvert i en ulykke i Eikefettun­nelen på E39 i Lindås litt før klokken 18.00 søndag ettermidda­g.

Ulykken skjedde da to biler frontkolli­derte i en sving i tunnelen. En tredje bil ble også involvert i ulykken.

Syv personer ble sendt til Haukeland universite­tssykehus. Politiet sa tidlig at det var meldt om alvorlig personskad­e:

– Vi vet ikke hvor mange det gjelder, men ingen er kritisk skadet, sa operasjons­leder Lars Geitle i Vest politidist­rikt til BT.

Alvorlig for jente (6)

Like før klokken 21.00 søndag kveld informerte Helse Bergen om skadeomfan­get for de syv involverte:

Jente (6): Alvorlig skadet Gutt (9): Lettere skadet Gutt (10): Lettere skadet Kvinne (34): Lettere skadet Mann (40): Lettere skadet Mann (66): Lettere skadet Kvinne (66): Lettere skadet Alle syv er innlagt på Haukeland universite­tssykehus i Bergen.

Politiet meldte om ulykken klokken 17.46.

– Skadeomfan­get er ukjent, men ingen fremstår som bevisstløs­e, sa operasjons­leder Stein Rune Halleraker til BT kort tid etter ulykken.

Han fortalte at én av de involverte en stund var fastklemt. Senere opplyste politiet at alle de syv involverte ble fraktet til sykehus.

På grunn av opprydning­sarbeid og åstedsunde­rsøkelser var Eikefettun­nelen stengt i rundt tre timer etter ulykken. Tunnelen ble åpnet igjen klokken 20.42.

Ba bilistene om ikke å snu

– Ulykken skjedde i en sving, og det var ganske mye oljesøl. Det skal strøs og skiltes før man kan slippe trafikken forbi. Vi må unngå at det skjer nye ulykker, sa operasjons­leder Lars Geitle i Vest politidist­rikt i 20.30-tiden.

Vegtrafikk­sentralen opplyste tidlig at Eikefettun­nelen kom til å bli stengt i noen timer. Bilister ble bedt om å bruke fylkesvei 57 som omkjørings­vei.

Politiet oppfordret folk som sto i kø om ikke å snu i veibanen, ettersom det kunne komme utryknings­kjøretøyer i motsatt kjørefelt.

 ?? FOTO: GURO H. BERGESEN ?? TIL SYKEHUS: De syv involverte i tunnelulyk­ken ble fraktet til Haukeland universite­tssykehus med ambulanse.
FOTO: GURO H. BERGESEN TIL SYKEHUS: De syv involverte i tunnelulyk­ken ble fraktet til Haukeland universite­tssykehus med ambulanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway