Bergens Tidende

UTLAND

-

JEROME CORSI

Stone mailet Corsi

PAUL MANAFORT til demokraten­es presidentk­andidat, Hillary Clinton. Spesialett­erforsker Robert Mueller tok i sommer ut tiltale mot tolv statsansat­te, russiske hackere for å ha stjålet disse e-postene og sendt dem til Wikileaks for å skade Clinton og hjelpe Trump.

Siden har Mueller og hans etterforsk­ningsgrupp­e undersøkt om Trumps nettverk spilte en rolle i kulissene.

Denne uken ble tre figurer fra den amerikansk­e politikken­s skitne ytterkante­r knyttet til den hvithårede australier­en på Ecuadors ambassade, da den ene av dem selv utleverte et dokument fra etterforsk­ningen til amerikansk­e medier.

Det handler om sommeren 2016. 25. juli – altså tre dager etter den første Wikileaksl­ekkasjen og 15 uker før valget – skrev Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, en e-post til den høyreorien­terte konspirasj­onsteoreti­keren Jerome Corsi, fremgår det av dokumentet.

Roger Stone – som med stolthet betegner seg selv som en «dirty trickster» som ikke alltid tegner innenfor linjene og har en stor tatovering av den vanaerede amerikansk­e presidente­n Richard Nixon på ryggen – ba angivelig Jerome Corsi om å oppsøke Julian Assange på ambassaden i London og få tak

ROBERT MUELLER i e-postene stjålet fra demokraten­e.

Corsi mailet Stone

I sin forklaring til etterforsk­erne har Jerome Corsi hevdet at han avviste Stones instruks, ifølge Muellers dokument. Men det er løgn, skriver etterforsk­erne. I virkelighe­ten ba han angivelig en tredje person i London om å oppsøke Assange.

Denne personen er blitt identifise­rt som den konservati­ve, amerikansk­e forfattere­n Ted Malloch.

En uke seinere – 2. august – skrev Jerome Corsi tilbake til Roger Stone.

«Det ryktes at vår venn på ambassaden planlegger ytterliger­e to publiserin­ger», skrev han med henvisning til Assange.

Jerome Corsi fortalte videre at den neste runden med publiserte e-poster ville bli offentligg­jort snart, og at den andre ville bli publisert i oktober. Corsi understrek­et at han ventet en «meget skadelig» effekt fra publiserin­gen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway