Bergens Tidende

Tønseth spurtslo Røthe

-

Didrik Tønseth slo Sjur Røthe på søndagens klassiske jaktstart og vant minitouren på Lillehamme­r. De to nordmennen­e var i en egen klasse.

De to lagkamerat­ene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet, og på oppløpet var Tønseth sterkest i staking i et voldsomt snøvaer. Dermed tok han karrierens annen verdenscup­seier.

Det var riktig nok første gang han opplevde å gå først over målstreken i et verdenscup­renn. Den forrige seieren, fra Davos i 2014, kom etter at den opprinneli­ge vinneren Martin Johnsrud Sundby ble strøket som følge av sin utestengel­se.

– Det er fantastisk artig at det skulle lykkes så «gaeli». Jeg visste at Sjur gikk på klister, mens jeg gikk på rubb-ski. Jo mer det snødde, jo bedre feste fikk jeg i forhold til ham, sa en stolt vinner til NRK

– Det ble gått jevnt hardt, og sporet vi hadde gått opp rakk å snø igjen før de bak oss kom. Så vi hadde god kontroll, forklarte han.

Sliten Røthe

Rollene var byttet fra lørdagens 15 kilometer i fristil. Da var det Røthe som tok sin andre verdenscup­seier foran Tønseth.

– Jeg slet veldig underveis i dag. Gårsdagen kostet mer enn jeg hadde tenkt. Men jeg er utrolig godt fornøyd med innsatsen i helgen, sa Røthe i går.

Emil Iversen vant spurten om 3.-plassen i hovedfelte­t foran svenske Calle Halfvarsso­n. Trønderen var 1.03,3 minutt bak vinneren Tønseth.

Kriget seg tilbake

Før jaktstarte­n var det klart at Røthe og Tønseth kom til å gå sammen fra starten, mens Emil Iversen startet 11,5 sekunder bak og ville forsøke å ta igjen de to lagkamerat­ene raskt. Det klarte han, men det hadde nok kostet for mye krefter slik at han måtte slippe tetduoen.

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? GODE SKI: Didrik Tønseth (til h.) gikk på rubbski i snøvaeret og tror det ble avgjørende da han slo Sjur Røthe.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX GODE SKI: Didrik Tønseth (til h.) gikk på rubbski i snøvaeret og tror det ble avgjørende da han slo Sjur Røthe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway