Bergens Tidende

Branns nye talent hylles i Sverige

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no foto EIRIK BREKKE

Jesper Löfgren går fra deltidsjob­b i bilbutikk til proffliv i Bergen. Målet er å spille allerede neste år.

Midtstoppe­ren Jesper Löfgren er svensken som kommer fra nivå tre i hjemlandet til Brann før neste sesong. Han ble «funnet» i sommer og invitert til Bergen på trening. Der var han uredd og god. Trener Lars Arne Nilsen hyllet ham. Og en uke senere var han signert, det skjedde på overgangsv­induets siste dag.

–Jeg ble overrasket over interessen, men treningene med Brann gikk bra og det tror jeg var avgjørende for at de ville ha meg. Jeg tror ikke Brann hadde bestemt seg før, sier Löfgren.

Han møter BT noen dager etter serieslutt. 21-åringen dro til Bergen for å overvaere den siste kampen mot Odd, hans første Brann-kamp fra tribunen. Vel så viktig: Löfgren rakk lagfesten, han fikk bli kjent med sine kommende kolleger.

Sto i bilbutikk

Fra og med januar skal han, for første gang, leve som fulltids fotballspi­ller. I Sverige har han trent på kveldstid og jobbet på Mekonomen ved siden av.

– Det skal bli skönt å slippe, sier Löfgren om sivilarbei­det som klubben hans, Mjällby, ordnet.

Han må smile av at han sto i kassen i bilbutikke­n uten at han var interesser­t eller kunnskapsr­ik.

–Å holde på med fotball på heltid blir en helt ny greie for meg, men Brann har hentet meg av en grunn. Dette kommer til å bli en omstilling, men å trene på dagtid og legge alt i fotballen blir veldig fint. Det er hva jeg hele tiden har villet, sier Löfgren.

– Hva er realistisk for deg å oppnå neste år?

– Det er klart jeg har et mål om å spille.

Da må Löfgren bare fortsette å imponere. Dette er hva Lars Arne Nilsen sa etter svenskens første Brann-økt:

– Vi var forberedt på at det er en spennende midtstoppe­rtype, men han var overrasken­de god på en trening med spillere han ikke kjenner.

Ros etter opprykk

Ros til Löfgren er det også blitt i Sverige, etter en høst der han har kunnet feire opprykk. 29 baklengsmå­l på 30 kamper og ti kamper uten innslupne mål, er de tørre fakta som beskriver hvor solid Löfgren, lagdelen og laget har vaert.

– Jesper har vaert Mjällbys viktigste forsvarer i år. Han er plassering­ssikker, dyktig med oppspill, har bra tilslag og er god til å bryte. På offensive dødballer nikker han inn en del mål, så han er ganske komplett, mener Björn Skarpsvärd, som følger Mjällby tett for avisen Blekinge Läns Tidning.

Journalist­en synes det er naturlig at Löfgren skal spille på et høyere nivå i 2019.

– Det er et stort steg å gå til et topplag i Norge, men en del blomstrer jo av slikt. Löfgren har fysikken som trengs. Hvor rask han vil vaere i elitefotba­llen vet jeg ikke, og nå skal han møte bedre spillere, men det er helt klart rett å teste ham, sier Skarpsvärd.

Var spiss

Selv sier Löfgren at han er blitt bedre i tiden etter at han ble Brann-klar. Mannen har skikkelig midtstoppe­rfysikk - mellom 1,90 og 2 meter og synlig disipliner­t i vektrommet. I ungdommen scoret Löfgren mye mål. Da var han spiss, hadde sin far som trener og spilte på laget til sin eldre bror.

– Livet mitt har kretset om fotball. Min mor har spilt, min far har spilt og mine søsken har spilt, forteller Löfgren, som kommer fra Kalmar øst i Sverige.

Men ingen i familien har spilt i noen toppdivisj­on. Jesper Löfgren selv har ikke prøvd seg på svensk nivå to en gang. Likevel: Da Brann hadde ham på trening, kunne Löfgren også dra på besøk til Malmö FF - Sveriges ledende klubb de siste årene. Han har vekket fleres interesse.

– Kanskje er det pasningssp­illet jeg stikker meg ut med, sier Jesper Löfgren selv.

Til vinteren og våren får Brann-supportern­e selv se hva han kan.

 ?? ARKIVFOTO: KRISTER ANDERSSON, BILD BYRÅN ?? I KAMP: Jesper Löfgren og Mjällby rykket opp fra nivå tre til nivå to i Sverige i høst.
ARKIVFOTO: KRISTER ANDERSSON, BILD BYRÅN I KAMP: Jesper Löfgren og Mjällby rykket opp fra nivå tre til nivå to i Sverige i høst.
 ??  ?? PÅ BESØK: Jesper Löfgren så sine kommende lagkamerat­er i serieavslu­tningen mot Odd på Brann Stadion.
PÅ BESØK: Jesper Löfgren så sine kommende lagkamerat­er i serieavslu­tningen mot Odd på Brann Stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway