Bergens Tidende

ANMELDT

-

Trollala og julen som forsvant

Ole Bull Scene

Regi: Frøydis Flotve

Med blant andre Stig Van Eijk, Lars Fimland Moberg, Ramona Sulen, Beate Helen Thunes.

Av Good Vibes Entertainm­ent

TROLLET TROLLALA redder julen i en småsjarmer­ende forestilli­ng der styrken er sangen og dansen, men selve fortelling­en kunne vaert tydeligere og ryddigere.

Stig Van Eijk og Beate Helen Thunes hjertebarn Trollala har etter hvert blitt en kjent lokal skikkelse for barn gjennom plate og sporadiske show siden 2014.

Trollala holder hus på Fløyen, men er lei av å vaere statue der og vil ut på eventyr. Nå holder han hus i en julespesia­l på Ole Bull Scene.

En tegnet stemningsf­ull intro med Jon Eikemo på voiceover på video setter den riktige tonen og presentere­r bakgrunnen for det livlige trollet, før Stig Van Eijk i full trolldrakt kommer snikende inn salen.

TROLLALA GLEDER seg til jul, men det er før han kommer over to barn, med et klart teatertale­nt, som ikke lenger tror på nissen og vet at foreldrene uansett kjøper alt de vil ha. Når han i tillegg møter en fjern og halvdeprim­ert nisse (Lars Fimland Moberg) så

DET KAN VEL KALLES et lokalt paradoks at det som truer julen er regn og sludd. En hvit jul har vel knapt noen bergenske barn opplevd, så premisset fremstår som nokså lite truende da en video av Eli Kari Gjengedal varsler regn, regn og atter regn. Oh no, lissom!

Mye av forestilli­ngen går på rim og det fungerer fint. Det er også et smart trekk at det enorme trollehode­t blir tatt av så Stig Van Eijk faktisk får noen strenger å spille på, og at masken ikke er med hele forestilli­ngen.

I ALT ER SPILLETIDE­N på forestilli­ngen 70 minutter. Da virker det forstyrren­de med en pause på 20 minutter. Andre akt begynner dessuten ganske umotivert med en sang av et kor som man ikke får se verken før eller siden i forestilli­ngen. Dette burde vaert bedre flettet inn i fortelling­en.

Det beste med Trollala er alle de fengende, varme og morsomme sangene. Da kan tempo tas ned og flere får vist seg frem. På det dårligste er Trollala og julen som forsvant litt hektisk der handlingen snubler seg videre. Det fremstår litt umotivert og lettvint noen steder. Det mangler litt både på oppbygging­en og forløsning­en.

Det er mye fint her, og karakteren Trollala er sjarmerend­e, men foreløpig lugger dette litt for mye til at det fremstår som en umiddelbar juleklassi­ker. ANMELDT AV CHARLOTTE MYRBRÅTEN

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ ?? LUGGER: – Det er mye fint her, og karakteren Trollala er sjarmerend­e, men foreløpig lugger dette litt for mye til at det fremstår som en umiddelbar juleklassi­ker, skriver BTs anmelder, Charlotte Myrbråten.
FOTO: ØRJAN DEISZ LUGGER: – Det er mye fint her, og karakteren Trollala er sjarmerend­e, men foreløpig lugger dette litt for mye til at det fremstår som en umiddelbar juleklassi­ker, skriver BTs anmelder, Charlotte Myrbråten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway