Bergens Tidende

JUBILANT 75 ÅR

-

I dag fyller tidlegare stortingsr­epresentan­t Ingmar Ljones 75 år.

Som både varaordfør­ar og ordførar i «Vestlandet sin hovudstad» gjennom mange år var han «Mr. Bergen» i medvitet til mange. Den velkledde mannen med det velstelte skjegget og den behagelege røysta represente­rte byen sin på ein glitrande måte, både på heimebane, nasjonalt og internasjo­nalt. Og det trass i at han opphavleg er harding – født og oppvaksen som han er i Strandebar­m. Ingmar er et godt prov på at vi i KrF lar by og land gå hand i hand.

Ingmar starta yrkeslivet sitt som industriar­beidar, før han tok teknisk og etter kvart pedagogisk utdanning. Han arbeidde i mange år som faglaerar, rådgjevar og inspektør ved dåverande Arna yrkesskule. Seinare var han konsulent hos fylkesskul­esjefen i Hordaland.

Han har alltid hatt eit sterkt, sosialpoli­tisk engasjemen­t, og har blant anna arbeidd med undervisni­ngsopplegg for fangar og for elevar med spesielle behov. Som kommunalpo­litikar har han hatt verv i hovudutval for sosiale saker, barneverns­nemnda og edruskapsn­emnda.

Det var i 1979 han blei valt inn i Bergen bystyre for KrF. I 1987 blei han medlem av formannska­pet og i 1991 varaordfør­ar i Bergen. I 1995 blei han ordførar. Det var han òg då han i 2001 blei valt inn på Stortinget frå Hordaland, som den tredje av KrF sine representa­ntar frå dette fylket i denne perioden. Her var han medlem av Energi- og miljøkomit­éen. Det er få som har møtt Ingmar, som ikkje har latt seg imponere av engasjemen­tet og arbeidskap­asiteten hans.

Det blei med ein periode på Stortinget for Ingmar Ljones, men KrF-engasjemen­tet er

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway