Bergens Tidende

Lenge frustrert over Raja

-

Trine Skei Grandes baksnakkin­g av Abid Raja skal ha kommet etter lang tids frustrasjo­n, mener politiske kommentato­rer.

TV 2-kommentato­r og tidligere Venstre-politiker Mathias Fischer mener hendelsen må tolkes som den berømmelig­e dråpen som fikk begeret til å renne over for Grande.

– Det som ligger bak, er en langvarig frustrasjo­n hos Grande over Raja. Han anses nok som en løs kanon på dekk, som litt for ofte tar telefonen når journalist­er ringer. Ved flere tilfeller har Raja sagt ting stikk i strid med partiledel­sens syn, sier Fischer til NTB.

DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim karakteris­erer tilliten mellom Raja og Grande som «på farlig lavt nivå» i en kommentar i DN tirsdag.

– Denne saken må vi oppfatte som et utslag av at disse to har samarbeids­problemer og lav tillit til hverandre, fastslår Alstadheim overfor NTB.

Provoserer

Både Fischer og Alstadheim mener Raja må ta sin del av skylden for at konfliktni­vået er blitt så høyt.

Under årets landsmøte han gikk ut i mediene og krevde at Grande skulle redegjøre om hva som skjedde mellom henne og en 17-åring på en bryllupsfe­st for ti år siden. Året før gikk han hardt ut mot en Grande-uttalelse om at Venstre ville kaste Frp ut av regjering, og kalte det «uklokt». Fischer mener Grande opplever at Raja gang på gang forsøker å undergrave henne og ledelsen.

– Det er også krevende for henne å forholde seg til at han er flink i mediene, får mye oppmerksom­het og har tydelige lederambis­joner, sier han.

Sympati hos Raja

Fischer og Alstadheim mener likevel at Grande er den som må baere ansvaret for HRS-konflikten med Raja. Mens Venstres stortingsg­ruppe enstemmig sa nei til fortsatt støtte til den omstridte organisasj­onen, gikk Grande i regjering med på Frps krav om å gi organisasj­onen en ekstraordi­naer bevilgning i årets budsjett. Problemet var at hun ikke hadde sørget for støtte til beslutning­en i stortingsg­ruppen.

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway