Bergens Tidende

Kevin Vågenes skal gjøre ting han aldri har gjort på en scene før

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

– Det er jo veldig intenst nå. De tre siste ukene har jeg ikke tenkt på annet enn «Julegøy». Det blir mye pugging, sier Kevin Vågenes i det han haster inn på Ole Bull Huset om morgenen for de siste prøvene.

Onsdag er det premiere på showet «Julegøy». Det som i utgangspun­ktet skulle vaere fire forestilli­nger før jul, er blitt til 44 forestilli­nger frem til 12. januar.

– På det meste har vi tolv forestilli­nger i uken. Vi jobber 24/7 for å komme i mål. Det er enormt hektisk, men også utrolig moro. Vi trengte en slik suksess på scenen etter en usedvanlig tørr sommer, sier produsent og Ole Bull-eier Sølvi Rolland mens hun skjenker kaffe til Vågenes før en ny prøverunde.

Her er hvert minutt dyrebart.

– Det er galimatias

Dette blir Kevin Vågenes’ egentlige scenedebut. Han har aldri jobbet med et ensemble på denne måten. De får kun en ukes prøvetid sammen.

– Jeg skal jo gjøre ting i Bergen som jeg aldri har gjort på en scene før, kun på TV. Nå må alt sitte; tekster, overgangen­e og slikt, sier Vågenes.

Han kjente knapt medaktøren­e Christine Hope, Christoffe­r Schjelderu­p og Rune Lothe på forhånd. Han møtte også regissør Hilde Sol Erdal og musikalsk ansvarlig Kato Ådland for første gang i forrige uke.

Det er ikke bare en ny arbeidsmet­ode for Vågenes, men også for Christine Hope.

– Dette er egentlig galimatias. Jeg er vanligvis en kontrollfr­ik, en mappeguru – og kan file på et show i halvannet år. Her får jeg virkelig kjørt meg. Jeg satser å gjensyn med noen av mine mest populaere karakterer, men alle har fått ny tekst, sier hun.

– Styrken her er at alle fire artistene er så forskjelli­ge. Det blir flotte kontraster. Vi merker på fellesnumr­ene at de har det veldig gøy sammen, mener veteranen i laget, Hilde Sol Erdal.

Var «drittnervø­s»

Kjemien satt som et skudd, forteller Vågenes.

– Jeg har jobbet mye i Oslo de siste ukene, med produksjon­sselskapet Seefood og manusmakke­r Martin Zimmer for å overføre noen av «Parterapi»-figurene fra TV til scene. Men jeg var likevel drittnervø­s før jeg skulle møte de andre på gulvet i Bergen i forrige uke. Heldigvis klikket vi, sier han.

31-åringen fra Meland tror at «Julegøy»-suksessen bare kunne skjedd i Bergen.

– I forhold til folketalle­t er det jo en enorm interesse for show og underholdn­ing her. Saerlig heies det på lokale artister. Jeg var jo selv og så Ylvis, Kvinner på randen og andre når de opptrådte på samme scene. Og nå er jeg her, sier han lett oppglødd.

Han er glad for at Hilde Sol Erdal, som jobbet med Ylvis, Kvinner på randen og andre før de ble kjente, har ansvaret for å ro det hele i land.

– Hun har full kontroll. Jeg er jo livredd for om jeg kommer til å leve dagen etter premieren – at det blir slakt, men Hilde har roen. Hun blir litt som er mor som skal vugge oss frem til premieren.

Glad for at Hareide ser på

Han får over «Parterapi»-makker Zimmer dagen før premieren for at disse figurene skal sitte ekstra godt.

– Han er så veldig inne i dette universet. Det gir meg ekstra trygghet.

Vågenes har fått med seg at KrF-leder Knut Arild Hareide kommentert­e Kjell Simen-figuren hans på Lindmo sist lørdag.

– Hareide har jo vist i høst at han er mer handlekraf­tig enn den karakteren jeg spiller. Men jeg er glad for at han og konen ser på serien og koser seg med den, selv om hun ikke synes at Knut Arild likner så veldig på Kjell-Simen, sier Vågenes og smiler.

Det som er sikkert, er at julen i år blir annerledes enn noen av de involverte hadde tenkt.

– Ikke går vi på julebord. Det blir faerre juleselska­p. Vanligvis pakker jeg 48 presanger til julekalend­eren. I år blir det kjøpekalen­der. Det tror jeg ungene er glad for, sier Hope.

 ??  ?? JULESHOW: Christoffe­r Schjelderu­p, Rune Lothe, Christine Hope og Kevin Vågenes skal ha det gøy med julen på Ole Bull Scene.
JULESHOW: Christoffe­r Schjelderu­p, Rune Lothe, Christine Hope og Kevin Vågenes skal ha det gøy med julen på Ole Bull Scene.
 ??  ?? BERGEN: Kevin Vågenes føler seg på hjemmebane når han debuterer i «Julegøy».
BERGEN: Kevin Vågenes føler seg på hjemmebane når han debuterer i «Julegøy».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway