Bergens Tidende

Skal vi rope hurra for flykonfera­nse?

- JEANNETTE HAVSKOV

Askøy ruteplanle­ggere. 1200 delegater fra 100 flyselskap og 300 flyplasser skal samles i Grieghalle­n for å diskutere hvor flyene skal lande og lette i fremtiden.

Vertskapsb­yen får vanligvis en økning i flytrafikk­en på ni prosent, kan vi lese. Skal vi rope hurra for det? Når vi samtidig vet at flytrafikk­en står for en stor del av utslippene som ødelegger miljøet?

I BT dagen etter, i artikkelen «Før måtte geologene ut på plattform, nå jobber de fra land», kan vi lese at Equinor gleder seg til å bore 3000 nye brønner de neste ti tiårene. Skal vi ikke redusere oljeproduk­sjonen? Et tredje eksempel på positiv vinkling på miljøskade­lig atferd, er artikkelen «Mest optimisme i olje og gass», som sto i BT 30. november. Her sier tittelen alt.

HVORFOR ER MILJØET GLEMT? Når vi vet at miljøet er den største utfordring vi har nå?

Kan BT vaere litt mer kritiske når de publiserer saker som kan virke positive på kort sikt, men som er ødeleggend­e på lang sikt? Jeg mener mange saker nå må vurderes med utgangspun­kt i hvilken innvirknin­g de har på miljøet. Vi må tenke på jorden som våre barnebarn skal arve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway