Bergens Tidende

– En drøm som går i oppfyllels­e

-

VINTERIDRE­TT: Birgit Skarstein mener para-VM vinter i Lillehamme­r og Hafjell i 2021 vil løfte norsk paraidrett til et nytt nivå. Mandag ble det kjent at Norge er tildelt tidenes første vinter-VM for funksjonsh­emmede utøvere. Det skal bli øvelser i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Skarstein fra det norske paralandsl­aget ser frem til å kunne kjempe om mesterskap­smedaljer på hjemmebane. – VM til Norge er for meg en drøm som går i oppfyllels­e, sier hun og fortsetter: – Tenk hvilken mulighet for å bygge mer kompetanse og erfaring rundt frivilligh­et og arrangemen­t til glede for både bredde og topp i årevis fremover. Det vil vaere et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane, sier Skarstein i en pressemeld­ing.

NTB «Jo da, han scorer mange mål i den divisjonen, men vil han gjøre det samme på et høyere nivå?»

Spørsmålet er blitt stilt om Alexander Dang i årevis. Da han skjøt Hovding til kvalikplas­s i 4. divisjon, da han fortsatte scoringsfe­sten hos Vadmyra og Sotra i 3. divisjon, da han ble hentet til Nest-Sotra i 2. divisjon og – ikke minst – da de rykket opp til nest øverste nivå i Norge.

Men hver gang har svaret vaert det samme: «Jo, han kunne visst det».

Tallene hans er formidable. De fem siste årene har Dang spilt

166 fotballkam­per, fordelt på fire ulike nivåer, og han har scoret hele 186 mål.

– Jeg føler jeg har bevist at jeg har noe å komme med på alle nivåer jeg har spilt, sier

28-åringen.

Klar for å prøve noe nytt

Denne sesongen ble han, selvsagt, igjen toppscorer for overraskel­seslaget Nest-Sotra i 1. divisjon. 13 mål på 29 kamper gir riktignok et lavere målsnitt enn det han har hatt de siste sesongene, men det var likevel nok til å føre ham til en sjetteplas­s på toppscorer­listen i divisjonen.

Og om en tar alle mål scoret på straffespa­rk bort fra regnestykk­et,

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway