Bergens Tidende

KOLLEKTIVT­RANSPORT

- PER-ARNE HVIDSTEN LARSEN ERLEND HORN JULIE ANDERSLAND

Bystyrerep­resentant for Venstre i Bergen

Byråd for sosial, bolig og inkluderin­g (V)

Byråd for klima, kultur og naering (V) fantastisk trasé i dagen gjennom Ytre Sandviken og til Åsane.

DET VAR STOR JUBEL da Ytre Sandviken forsto at byens politikere endelig tar grep for å reparere naermiljøe­t, ved å bygge Bybanen gjennom bydelen og flytte bilkaoset inn i fjell. Nå er alt satt i spill igjen. Det er ubegripeli­g for oss at Høyre vil trekke seg tilbake enda en gang, og det er ubegripeli­g at vi nok en gang må kjempe mot et Høyre som vil reversere eksisteren­de vedtak.

I 2014 klarte Høyre egenhendig å stoppe utbygging av Bybanen nordover, og fikk fremskynde­t byggingen av Bybanen til Fyllingsda­len på bekostning av Sandviken og Åsane. Et valg som fikk store konsekvens­er, blant annet at Koengen nå er blitt pekt på som en veldig kostbar midlertidi­g godstermin­al.

allerede trøtt og lei av debatten om hvordan banen skulle bygges mellom sentrum og Åsane, men ingen var i tvil om at den skulle bygges. Fire år senere skal det utrolig nok bli ny kamp. Venstre vil vaere garantiste­n for å holde høyt tempo i arbeidet med å få Bybanen gjennom Bergen sentrum til Ytre Sandviken og Åsane.

Bybanen nordover blir en solid ryggrad i kollektivs­ystemet. Banen vil ikke ha kapasitet til å frakte alle som skal nordover, og det er heller ikke meningen. Når Bybanen står ferdig, har vi også bygget en enda raskere trasé for ekspressbu­ssene som er en viktig del av kollektivs­ystemet. BYBANE ER EN avgjørende brikke for å klare å nå klimamålen­e våre, men også for å fjerne kø og bedre naermiljø som er for mye preget av biler. En eneste bybane får plass til to kilometer bilkø. For å skape en bedre by er Bybanen derfor helt avgjørende.

Bybanen nordover har etter løsningen vi fikk til i Ytre Sandviken en veldig god dekningsgr­ad langs traseen, den er langt raskere enn de andre traseene, og har god balanse mellom bolig, handel, kultur og arbeidspla­sser. At Høyre hevder at Bybanen har dårlig dekningsgr­ad de stedene den ikke kjører, er en ganske ufortjent kritikk. Løsningen på det er jo ikke å bygge mindre bybane, men tvert imot mer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway