Bergens Tidende

Tvinges vekk fra hjemmebane­n

-

det trolig skje på enten Stemmemyre­n eller Åstveit.

– Det er sårt. Nå har vi endelig rykket opp på et høyere nivå enn vi noensinne har vaert, og det er bare fire lag i Hordaland som spiller høyere oppe enn oss. Det har aldri skjedd før. Men så får vi altså ikke spille på vår egen bane, sier Christian Kalvenes.

Den tidligere fotballpro­ffen har vaert både i Premier League og Brann. Nå har han giftet seg med en fra Salhus, har bosatt seg der og er engasjert som nestleder og trener i den lokale klubben.

– Jeg mener det hadde gått helt fint å spille her. Det hadde vaert fint om små klubber som oss kunne få kjenne på det gode selskap uten å måtte gjøre store investerin­ger.

NFF har vaert på befaring på banen og hovedprobl­emet er at de mener den ikke er trygg. Salhus kunstgress ligger presset innimellom «gamleveien» på østsiden og eneboliger på vestsiden. Den trange plassen har medført at sikkerhets­sonen – som skal vaere minimum fire meter langs langsidene på banen – ikke er fullt fire meter over alt. Ett sted kommer faktisk takrennen til garasjen til en av naboene gjennom gjerdet rundt banen, så tett er det. Sikkerhets­sonen er der for at spillere skal ha et sted å falle på, for eksempel om de blir taklet ved sidelinjen.

– Sikkerhete­n firer vi ikke på, sier Ole Myhrvold, anleggssje­f i NFF.

Han understrek­er at NFF ønsker å vaere fleksible, spesielt med nyopprykke­de klubber, men at de også må forholde seg til reglene når det gjelder sikkerhet.

– Hva ville skje om en spiller faller inn i veggen og skader seg? Da kunne vi fått en erstatning­ssak om vi hadde tillatt noe som er mot våre egne regler, sier Myhrvold.

Kalvenes og Bergen Nord har foreslått at de kan polstre gjerdet der det ikke er fire meter sikkerhets­sone, men slike polstringe­r har NFF erfaring med at blir ødelagte og ikke fungerer over tid. Og de vil ikke åpne for at klubber bygger baner med for liten sikkerhets­sone for å spare penger.

 ??  ?? HØY KRAFT: Christian Kalvenes har spilt på høyt nivå, nå er han en av lederne i Bergen Nord. – Jeg vet at jo høyere opp i divisjonen­e du kommer, jo mer betyr fotballen og jo mer kraft er det i d
HØY KRAFT: Christian Kalvenes har spilt på høyt nivå, nå er han en av lederne i Bergen Nord. – Jeg vet at jo høyere opp i divisjonen­e du kommer, jo mer betyr fotballen og jo mer kraft er det i d

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway