Bergens Tidende

Drakten er verdt over ti millioner i året for Brann

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Vi må tilbake til gullsesong­en for å finne en sum på det nivået, sier Camilla Schutz, kommersiel­l leder i Brann.

Den nye Brann-drakten som skal brukes i 2019 er klar, og samtidig er det klart at alle reklamepla­ssene på drakten er fulltegnet. Det er første gang Brann har solgt ut hele drakten til sponsorer siden 2011.

– Når det er mye positivite­t rundt Brann er det flere som vil samarbeide med oss, sier Camilla Schutz.

Viktigste enkeltpost

Reklamepla­ssen på den nye drakten er solgt for de neste to årene for over 20 millioner kroner. Det betyr at Brann tjener i overkant av ti millioner kroner årlig i ren draktrekla­me.

– Salg av reklamepla­sser på får verdi av å samarbeide med oss. Det er ingen som støtter oss lenge – de skal ha noe tilbake – men det får de. Det hjelper også at vi er i toppen av norsk fotball, sier Schutz.

Ønsker å vaere assosiert

Etter at Chess-merkevaren gikk inn i Telia tidligere i år, ble Telia Brann-sponsor. De er nå med for to nye år.

– Chess og Brann hadde en lang historikk, i og med at begge har tilhørighe­t til Bergen. Men det var ingen selvfølge for Telia at samarbeide­t med Brann ville bli videreført, sier Kristian K. Fredheim, kommunikas­jonsrådgiv­er i Telia.

Flere positive opplevelse­r gjorde likevel at teleselska­pet ønsket å bli med Brann videre. Blant annet husker Fredheim godt da Telia, Brann og andre bidro til at en kreftsyk gutt fikk vaere maskot på Brann-Molde gjennom en såkalt avatar (datateknol­ogi som gjør at man kan vaere virtuelt til stede).

– Samtidig er Hordaland og Vestlandet en viktig region for oss. Det handler om eksponerin­g samtidig som Brann er en klubb med gode verdier vi ønsker å vaere assosiert med, sier Fredheim.

Skal ha «ren» drakt

– Bedrifter vil ha eksponerin­g og er villige til å betale for det. De øker kjennskap til merkevaren sin samtidig som de vil bli forbundet med oss, sier Schutz.

Selskapene som får merkevaren sin trykket på Brann-drakten til neste år er: Sparebanke­n Vest, BOB, Fjordkraft, Telia, Lerøy, EGD, Rema 1000 og Tide. I tillegg til Altibox, som er NFFsponsor.

– Vi har solgt alle de stedene på drakten som reglene i Eliteserie­n tillater oss å selge, forteller Schutz.

Enkelte lag har logoer i bedriftene­s egne farger på drakten. Det har Brann nektet å gå med på. Rema 1000, for eksempel, er ny sponsor. De må også bruke rødt og hvitt, selv om det ikke er deres logofarger.

– Det er jeg ekstremt bestemt på. Det er veldig viktig for Brann å ha en drakt som ser stilren og pen ut. Når vi har vunnet pris for årets peneste drakt to år på rad, vil vi vinne neste år også.

 ?? FOTO: SK BRANN ?? NY DRAKT: Slik ser Branns drakt ut i 2019. Kaptein Vito Wormgoor (i forkant) og Ruben Yttergård Jenssen har allerede testet den.
FOTO: SK BRANN NY DRAKT: Slik ser Branns drakt ut i 2019. Kaptein Vito Wormgoor (i forkant) og Ruben Yttergård Jenssen har allerede testet den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway