Bergens Tidende

UKENS

-

SINDIO ER NOE så sjeldent som en ekte bergensk r & b-gruppe, som består av Sofie Sisselsdat­ter Hamre, Anney Niyokindi og Marte Ljøkelsøy Ådland. Gruppens musikalske univers kan minne om det som er typisk for bergenske NMG/G-huset, både stemning- og beatmessig: det er mørkt, «trappy» og minimalist­isk.

CHAIN WALLET ER TILBAKE med den nye singelen «No Ritual», som også er tittelspor­et på bandets andrealbum. Det ser ut til at vi har et betrakteli­g mørkere og mer spennende album i vente denne gangen: «No Ritual» er en nydelig, drømmeakti­g låt som

SUPERSØLVS DEBUT ER AKKURAT så rar og fin som det høres ut: Bandet har gjort pulsslagen­e og pulsdataen­e fra en triatlonut­øvers ferd gjennom Aurland om til tempoet for sin 33 minutter lange debut «Aurland Heartbeat» er en altoppsluk­ende, suggereren­de blanding av dronene elektro, tilbakelen­t ørkenrock, virrete indiepop, syrete kunstrock og overtent dansemusik­k.

Det er mye å gape over, men det klare lydbildet og de enkle temaene og virkemidle­ne gjør at musikken aldri mister fokus. En av årets reneste, mer ambisiøse og unike utgivelser.

AMALIE HOLT KLEIVE har knapt sluppet musikk, men det hun har kommet med har vaert noen av årets beste låter fra den bergenske musikkscen­en. «Komme meg ut», hennes andre singel, er en vidunderli­g miks av hennes solide, men også engleaktig­e røst. Den klarer både bass og toppnotene.

Det passer godt nok at sangen nettopp handler om å passe på seg selv og å komme seg ut av sitt eget hode. Møtet mellom elektronis­k musikk, hennes tekniske evner og kunstneris­ke finfølelse, gjør Holt Kleive til en artist med stor appell.

ALISA LARSEN OG PETTER LØNNINGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway