Bergens Tidende

Mjelde: – Vi havnet i den tøffeste gruppen

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Maren Mjelde (29) mener Norge knapt kunne vaert mer uheldige med trekningen av gruppene til sommerens fotballVM i Frankrike.

– Jeg vil vel påstå at vi havnet i den tøffeste gruppen, skriver Chelsea-spilleren i en SMS fra Stamford Bridge, der hun lørdag kveld så sine mannlige klubbkamer­ater spille mot Manchester City.

Samtidig som de mannlige Premier League-spillerne kjempet ute på matten, fulgte hun med på noe som skjedde langt unna, i Paris.

For der ble gruppene til sommerens fotball-VM i Frankrike trukket. Og mens den bergenske landslagsk­apteinen Mjelde satt på tribunen i London, trakk Louis Saha, Alex Scott og deres mange hjelpere Norge i gruppe sammen med vertsnasjo­n Frankrike, de regjerende afrikanske mesterne Nigeria og Sør-Korea. Norges gruppe A blir en ordentlig batalje, og kanskje den tøffeste gruppen, i alle fall ifølge Mjelde.

– Alle kan slå alle

Samtidig ser hun absolutt muligheter for at de skal knipe en av de to plassene som gir sikker billett til åttedelsfi­nalene.

– Det er en veldig åpen gruppe, litt lik EM-gruppen vår. Alle kan slå alle, mener Mjelde, som understrek­er at hun og resten av det norske landslaget ser frem til en slik utfordring.

EM-gruppen Mjelde refererer til gir kanskje ikke veldig gode vibber. I fjorårets europamest­erskap sto Norge uten poeng og uten scorede mål etter å ha møtt vertsnasjo­n og gullvinner Nederland, sølvvinner Danmark og Belgia.

Norge var før trekningen rangert på nivå to av fire. Frankrike var i pott én, Sør-Korea i pott tre og Nigeria i pott fire.

En rekke spillere fra de lokale klubbene Sandviken og ArnaBjørna­r kjemper om å få vaere med i landslagst­rener Martin Sjögrens tropp til Frankrike.

Blant dem er Sandvikens midtbanege­neral Ingrid Marie Spord (24), selv om hun ikke var med i årets siste tropp. Hun er litt usikker på to av de tre gruppemots­tanderne, Sør-Korea og Nigeria, som Norge ikke har møtt før.

Vil få Nigeria-tips

Heldigvis har Sandviken-spillerne et ikke så veldig hemmelig våpen: lagvenninn­en Ajara Nchout Njoya, som akkurat nå tygger på et nytt kontraktsf­orslag fra klubben. Den kamerunske landslagss­pissen spilte for halvannen uke siden mot Nigeria i semifinale­n i afrikamest­erskapet. Kampen gikk til straffer, der Nigeria seiret 4–2 tross scoring av Njoya. Nigeria endte til slutt opp med å vinne hele mesterskap­et.

Spord avslører at hun kommer til å høre med sin lagvenninn­e om hva som venter Norge i deres første kamp i mesterskap­et.

– Ja, selvfølgel­ig. Jeg skal høre hvordan de er, for det er et litt ukjent lag, forteller hun.

I likhet med Mjelde ser hun med optimisme på Norges sjanser, selv om også hun mener de har havnet i en tøff gruppe.

–Jeg tenker at alt er mulig. Jeg tror det vil bli bra, sier hun.

Arna-Bjørnars stjernesku­dd Emilie Nautnes er helt fersk på landslaget, og fikk sin landslagsd­ebut i midten av november, men håper sterkt å kunne spille seg til en VM-plass. Det håpet ble i alle fall ikke noe mindre da hun lørdag kveld fulgte VM-trekningen. Tankene har allerede begynt å svirre rundt Norges kamp mot vertsnasjo­nen Frankrike.

–De spiller på hjemmebane og har publikum i ryggen. Men det er muligheter der. Selvfølgel­ig, sier 19-åringen om laget som er rangert som nummer tre i verden, ti plasser over Norge.

Hun, som Spord og Mjelde, tror Norges gruppe A blir en av de tøffeste gruppene i mesterskap­et. Likevel er hun optimist på Norges vegne.

 ?? ARKIVFOTO: GEIR OLSEN, SCANPIX ?? KLAR FOR FRANKRIKE: Landslagsk­aptein Maren Mjelde fulgte VM-trekningen fra Stamford Bridge. Her sammen med landslagss­jef Martin Sjögren på samling i Oslo i september.
ARKIVFOTO: GEIR OLSEN, SCANPIX KLAR FOR FRANKRIKE: Landslagsk­aptein Maren Mjelde fulgte VM-trekningen fra Stamford Bridge. Her sammen med landslagss­jef Martin Sjögren på samling i Oslo i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway