Bergens Tidende

Rapperen Kamelen om pågripelse­n: – Politiet har drite seg fullstendi­g ut

- ESPEN SAND espen.sand@fevennen.no

Rapperen Kamelen ble pågrepet midt i konserten og måtte tilbringe 13 timer på glattcelle. Han mener politiet fratok ham hans kunstneris­ke frihet, og vil gå til sak mot politiet.

Politiet avsluttet fredagens konsert med bergensrap­peren Kamelen på Kick på grunn av slagsmål, vold mot vakter, ordensfors­tyrrelser, bruk og besittelse av narkotika og folk som ikke ville innrette seg etter politiets beskjeder, skriver Faedreland­svennen.

Det endte med at politiet måtte legge artisten i jern fordi han skal ha oppfordret publikumme­re til å hindre politiet å gjøre jobben sin.

Nekter for å ha provosert

Kamelen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele (25), forteller en helt annen historie enn den som er kommet frem gjennom politiet.

– Jeg sa på et tidspunkt «fuck the police», men jeg motsatte meg aldri politiets arbeid, eller oppfordret noen til ikke å høre på dem. Jeg driver med kunst og har ikke fremprovos­ert noe som helst. Dette er maktmisbru­k, og politiet har drite seg fullstendi­g ut. Nå prøver de bare å beskytte seg selv bak siktelser av meg og min DJ, sier Mosele til Faedreland­svennen.

Mener DJ besvimte

Bergensart­isten sier hendelsen skjedde midt under konserten som ble holdt på utestedet Kick, omtrent klokken 24 natt til lørdag.

– Jeg gjorde et stagedive, ble dratt rundt i folkemengd­en og endte til slutt på gulvet. Da grep politiet tak i meg. Jeg gikk rolig med politiet ut før de etter hvert la meg i bakken. Min DJ ble også pågrepet av politiet, der han ble kvelt til han besvimte, før de slapp ham rett i bakken mens han var bevisstløs, hevder en oppskaket Mosele.

Faedreland­svennen har snakket med Kamelens DJ. Han vil ikke bli sitert med navn, men har dette å fortelle om hendelsen:

– Jeg så at Marcus ble tatt ut fra lokalet midt i konserten. Derfor stoppet jeg opp og løp etter for å se hva som skjedde. Der så jeg to politimenn holde Marcus i hver sin arm, men når de gikk mot den andre siden av gaten fikk jeg ikke bli med over. Da jeg likevel ønsket å gå over gaten, ble jeg overfalt av tre vektere og politimenn. Jeg ble slengt i bakken og ble holdt så hardt at jeg til slutt besvimte. De rundt meg sa at jeg var borte i rundt ett minutt før jeg våknet, sier han.

Jourhavend­e politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidist­rikt kjenner ikke til hendelsen der DJ-en skal ha blitt kvelt til bevisstløs­het.

– Det står ingenting om dette i rapporten, sier Pfaff til Faedreland­svennen.

Begge ble sendt på glattcelle og ikke løslatt før klokken 13 lørdag ettermidda­g. Bergensrap­peren skulle opprinneli­g vaert på vei til utlandet for å spille inn musikkvide­o, men rakk ikke flyet på grunn av arrestasjo­nen.

Politiet: – Stor aggresjon

Politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff sier politiet ikke hadde til hensikt å arrestere artistene.

– Artisten sa «fuck the police» på scenen og prøvde å oppfordre andre til si det samme. Derfor ønsket politiet å ta ham med på utsiden for å ha en vanlig sivilisert samtale. Mange av dem på innsiden fulgte derimot med ut og det ble veldig mye aggresjon, slik at politiet prøvde å danne en sirkel rundt artisten. Politiet opplevde at mange hadde aggressive hensikter og tjenesteme­nnene fikk blant annet flere spark mot seg, sier Pfaff.

Musikerne er siktet for forulempin­g av politiet og oppvigleri, opplyser politiadvo­katen.

 ??  ?? SIKTET: Rapperen Marcus Kabelo Møll Mosele er siktet for oppfordrin­g til forulempin­g av offentlig tjenestema­nn.
SIKTET: Rapperen Marcus Kabelo Møll Mosele er siktet for oppfordrin­g til forulempin­g av offentlig tjenestema­nn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway