Bergens Tidende

24 GRUNNER TIL Å ELSKE VESTLAND

-

Nyhetslede­r i BT

Fotograf NÅR JEG HAR PÅPEKT PINLIG foreldreop­pførsel, har min far alltid gitt det samme uangripeli­ge svaret med et smil: «Hadde det ikkje vore for oss, så hadde ikkje du vore te.»

Han har selvfølgel­ig rett. Det ble skjebnesva­ngert at han reiste fra Eikefjord i Sunnfjord for å gå på realskolen på Sandane i Nordfjord. Det gikk ikke lang tid før han fikk ekstra interesse for en elev i parallellk­lassen.

FOR Å GJØRE KJAERLIGHE­TSHISTORIE­N kort: De falt for hverandre, bakerdatte­ren og gårdsgutte­n. De giftet seg, flyttet til Bergen for å studere og så ble de bare her.

Min bror kom først. Han la seg etter hvert til å snakke bergensk ute blant venner og en slags fjordadial­ekt hjemme.

Da jeg ble født, seks år seinere, la han helt vekk fjordamåle­t. Han tok det på største alvor å laere meg ekte bergensk fra dag en.

Men selv om dialektene opplevdes som

 ??  ?? EIR STEGANETOR HØVIK
EIR STEGANETOR HØVIK
 ??  ?? KOMBINASJO­N: Sunnfjordi­ngen har ord på seg for å vere traust og treg. Det treng ikkje vere negativt, men han tenkjer seg om før han gjer noko. Nordfjordi­ngen blir skildra som den k
KOMBINASJO­N: Sunnfjordi­ngen har ord på seg for å vere traust og treg. Det treng ikkje vere negativt, men han tenkjer seg om før han gjer noko. Nordfjordi­ngen blir skildra som den k

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway