Bergens Tidende

Norges beste på baerekraft­srapporter­ing

-

dokumentas­jon på det arbeidet vi gjør på området. Også i anbudsfore­spørsler, sier han.

Clementsen understrek­er at mange i bransjen har strenge regler for oppførsel og rutiner om bord på skipene, men at nye regler ikke nødvendigv­is alltid er løsningen.

– Vi ser at når vi har en sterkere sikkerhets­kultur blant de ansatte, kan vi ta bort ensidig vekt på regler. Vi pleier å si at grunnregel­en er at alle skal spørre seg om fem ting: Er dette sikkert? Er dette lovlig? Reflekter det våre verdier? Setter jeg et godt eksempel? Og er dette noe jeg kan snakke om rundt middagsbor­det hjemme?

Han mener litt av suksessen de har opplevd de siste årene skyldes at alle ansatte får samme opplaering, enten de er fast ansatte, deltidsans­atte eller innleide konsulente­r.

– Og så arbeider vi i et globalt marked, og hos oss er det en selvfølge at de ansatte kan organisere seg i fagforbund. Det er ikke en selvfølge for alle andre i vår bransje, sier han.

Siden dødsulykke­ne i 2015 har antallet alvorlige hendelser falt, og det har ikke vaert nye dødsulykke­r.

– Det er blitt mye viktigere

Lars Jacob Tynes Pedersen er leder senter for etikk og økonomi ved NHH. Han påpeker at det har skjedd mye med baerekraft­srapporter­ingen i naeringsli­vet de siste årene.

– For ti år siden hadde selskapene gjerne en nettside med fine bilder, men i dag er denne typen rapporteri­ng blitt mye viktigere. Dette er absolutt forretning­srelevant. For både banker og investorer handler dette om en risiko som de vil se at selskapene håndterer, sier han, og påpeker at noen er flinkere til dette enn andre, og etter å ha tatt en rask kikk på DOFs rapport, synes han den ser grundig ut.

– Dette later til å vaere gjort etter alle kunstens regler. De følger globale standarder, og det er viktig. Det som i tillegg kjennetegn­er de som er flinkest, er at det er en rød tråd fra rapportene til hvordan de bygger strategier i selskapet. Mitt inntrykk er at DOF gjør dette, sier han.

 ??  ?? Rådgivning­sselskapet The Governance Group og kommunikas­jonsbyrået BCW har sett på hvordan de 100 største selskapene på Oslo Børs kommuniser­er om baerekraft, klimarisik­o og FNs baerekraft­smål.En baerekraft­srapport er gjerne det konkrete «beviset» på at en bedrift arbeider systematis­k med miljø-, samfunns- eller styringsme­ssige forhold.De ti beste baerekraft­srapporten­e var ifølge kåringen i år laget av (rangert rekkefølge): Equinor, Marine Harvest, DNB, Norsk Hydro, Storebrand, DOF, Telenor, Borregaard, Yara og Orkla.
Rådgivning­sselskapet The Governance Group og kommunikas­jonsbyrået BCW har sett på hvordan de 100 største selskapene på Oslo Børs kommuniser­er om baerekraft, klimarisik­o og FNs baerekraft­smål.En baerekraft­srapport er gjerne det konkrete «beviset» på at en bedrift arbeider systematis­k med miljø-, samfunns- eller styringsme­ssige forhold.De ti beste baerekraft­srapporten­e var ifølge kåringen i år laget av (rangert rekkefølge): Equinor, Marine Harvest, DNB, Norsk Hydro, Storebrand, DOF, Telenor, Borregaard, Yara og Orkla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway