Bergens Tidende

Brann-talentets farvel

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ØYSTEIN VIK foto ALICE BRATSHAUG

Halldor Stenevik fikk aldri gjennombru­ddet på Stadion. – Jeg har sikkert ikke vaert god nok, sier 18-åringen.

Halldor Stenevik (18) satt på benken i serien for Brann allerede som 15-åring.

Han er blitt hvisket om, håpet for, trodd på. Nå reiser Stenevik fra Brann uten å ha slått gjennom.

– Grunnen til at jeg går til Strømsgods­et er filosofien der. De har lyst å utvikle spillere og jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben da jeg var på besøk der, sier Stenevik.

Overgangen er hans valg. Brann ville ha ham med videre. Samtidig kan man innvende at klubben ikke akkurat ryddet plass til Stenevik.

En ny midtbaneko­nkurrent kommer i januar (Kristoffer Løkberg), slik Stenevik fikk nye å kjempe mot sist sesong (Amer Ordagic), for to år siden (Peter Orry Larsen) og i 2016 (Remi Johansen).

Dette sier Nilsen

Aldri har Stenevik fått vaere «førsterese­rve» på midtbanen, i år ikke engang femtevalg. I et lengre intervju med BT etter sesongen, er Brann-trener Lars Arne Nilsen også innom Halldor Stenevik. Nilsen sier han gjerne skulle hatt Stenevik med seg videre.

– Men han valgte å gå, og det er helt ok. Hadde han valgt å vaere her, så hadde han vaert en del av A-stallen neste sesong. Da kunne han fått vise at han er god nok, sier Nilsen, som peker på at tiden vil vise hva som er det rette valget for Stenevik.

«En ny Huseklepp»

Samme Nilsen stemplet Stenevik som en mulig «ny Huseklepp» og sa tenåringen kunne bli «den nye helten» da Huseklepp forsvant fra klubben.

– Du er blitt trukket frem av Brann i mange sammenheng­er, hvorfor er det da ikke blitt som alle hadde håpet for deg i klubben?

– Jeg har sikkert ikke vaert god nok, svarer Stenevik.

– Er det hva du mener selv? – Jeg skjønner trenerens valg. Med unge spillere går det opp og ned. Av og til føler jeg at jeg er veldig i flyten. Ofte etter landslagss­amlinger der jeg har spilt fast.

– Opp til treneren

– Burde du fått flere sjanser?

– Det er helt opp til treneren. Jeg gidder ikke tenke på det. Det har ikke skjedd, så ...

Stenevik begynner i stedet å snakke om utlånet til NestSotra, der han var i vårsesonge­n.

– Jeg har kost meg veldig i Nest-Sotra, der fikk jeg sjansene jeg trengte. I Brann har jeg prøvd å fighte meg inn, men det har

 ??  ?? NY HVERDAG: Snart flytter Halldor Stenevik fra Bergen til Østlandet og melder overgang fra Brann til Strømsgods­et. I høst har han måttet spille for Brann 2. – Det har selvsagt ikke vaert optim
NY HVERDAG: Snart flytter Halldor Stenevik fra Bergen til Østlandet og melder overgang fra Brann til Strømsgods­et. I høst har han måttet spille for Brann 2. – Det har selvsagt ikke vaert optim

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway