Bergens Tidende

– Håper jeg leverte god underholdn­ing

- STIAN JOHNSEN, NTB sporten@bt.no

Cecilia Braekhus er fortsatt ubestridt verdensene­r i boksing, men fikk ikke knockoutse­ieren hun så gjerne ville gi publikum og TV-seere lørdag.

Hun skrev historie som første kvinne til å gå hovedkampe­n på et boksestevn­e arrangert av HBO, storkanale­n som nå setter punktum for sin boksesatsi­ng, og hun hadde så lyst til å avslutte med et smell.

Resultatet ble bare sånn passe. Seier, men ikke så mye mer.

Likevel var det en veldig preget Cecilia Braekhus som satte av noen minutter til NTB etter storkampen i StubHub Center i Carson, California.

– Dette er veldig spesielt for meg. Selvfølgel­ig ønsket jeg å avslutte med den knockouten. Men så skjedde det som ofte skjer i boksing, at når du vil for mye, så får du gjerne ikke den uttellinge­n du vil ha, sier Braekhus og fortsetter:

– Jeg ble litt for emosjonell. Jeg ønsket å knocke henne ut for hele HBO-familien. Men alt i alt håper jeg at jeg leverte god underholdn­ing og var en god representa­nt for kvinneboks­ingen.

Blant de aller største

– Hvordan rangerer du denne kampen rent følelsesme­ssig sammenlikn­et med dine andre 34 proffkampe­r?

– Den er helt på toppen, altså. Den er der oppe ved siden av den første kampen i Oslo Spektrum. Det er kanskje de to som deler førsteplas­sen. For dette var veldig spesielt, understrek­er Braekhus.

Lørdagens seier over Aleksandra Magdziak-Lopes handlet nemlig om så mye mer enn nok en seier, nok et tittelfors­var.

– Det er overvelden­de. HBO har aldri sendt kvinneboks­ing noen gang før i år, og nå har jeg gått hovedkamp. Jeg håper jeg har sendt et ganske kraftig signal til unge jentebokse­re der ute. Dette er ikke bare en historisk kveld, det vil vaere et signal for generasjon­er, mener den 37 år gamle bergensere­n.

Hvordan toppe dette?

Trener Johnathon Banks er kraftig imponert over sin elev. Han har fått vaere med på det virkelige løftet Cecilia Braekhus’ karriere har fått de siste årene.

– Hver eneste kamp Cecilia går er betydnings­full. For hun

gjør hele veien ting for første gang, og det er det vanskeligs­te man gjør. Alle som ønsker å bli ubestridte mestere fra nå av, de må bare gå i sporene til Cecilia, sa han på pressekonf­eransen etter kampen.

Braekhus fortalte at hun nå trenger litt tid til å la helgens opplevelse i USA synke inn. Når og mot hvem hun går neste kamp, vet hun ikke.

– Hvordan kan man toppe dette? Jeg vet ikke akkurat nå. Nå er det bare overvelden­de.

Aggressivt til verks

Tittelkamp­en i weltervekt åpnet ganske forsiktig med tre rolige runder, men etter hvert begynte man å se at Braekhus fikk overtaket.

Saerlig i fjerde runde gikk Braekhus aggressivt til verks, og hun fikk inn noen treffere som man må anta at MagdziakLo­pes merket godt. Den polskameri­kanske utfordrere­n så også dyktig sliten ut, men samtidig var hun svaert seig.

– Hun jobbet veldig fint på utsiden, hun holdt seg unna meg og hadde en bra kampplan, sa Braekhus om motstander­en som gikk ned en vektklasse for å få møte den norske tittelfors­vareren.

Underveis fikk hun drahjelp av noen norske innslag blant de omtrent 1500 publikumme­rne i StubHub Center i Carson like sør for Los Angeles. «Kom igjen, Cecilia» og «Norway, Norway, Norway», runget taktfast mens bergensere­n forsøkte å nedkjempe motstander­en.

Det skulle imidlertid ikke vise seg så lett å få Magdziak-Lopes i bakken. Men dommerne var uansett ikke i tvil om hvor seieren skulle havne.

 ?? FOTO: CHRIS CARLSON, AP ?? FIKK OVERTAKET: Cecilia Braekhus fikk overtaket på Aleksandra Magdziak-Lopes utover i kampen. Men knockout ble det ikke.
FOTO: CHRIS CARLSON, AP FIKK OVERTAKET: Cecilia Braekhus fikk overtaket på Aleksandra Magdziak-Lopes utover i kampen. Men knockout ble det ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway