Bergens Tidende

Norges håp om EM-semifinale i en tynn tråd

-

Nederland knuste Romania 29–24 i håndball-EM. Det var ikke gode nyheter for Norge, men alt kan fortsatt skje i puljen.

En rumensk seier var sett på som en åpenbar god norsk løsning, men etter pause var Nederland bare for gode for Romania. Cristina Neagu hadde en elendig dag og scoret bare fire ganger på 14 forsøk.

De norske jentene må slå Nederland tirsdag og Spania onsdag. Da vil Norge stoppe på seks poeng.

Det kan rekke til semifinale, men for at det skal skje må resultater i andre kamper slå inn Norges vei.

Innbyrdes oppgjør

Ved poenglikhe­t teller innbyrdes oppgjør. Dersom flere enn to lag ender på lik poengsum og har slått hverandre innbyrdes, går en tabell der målforskje­llen avgjør inn.

Før kampene tirsdag og onsdag er det en mulighet for at hele fem lag – alle i gruppen minus Spania – kan havne på seks poeng. Det er mest sannsynlig at tre lag får lik poengsum og må skilles på innbyrdes resultater i en minitabell.

Norge åpnet EM med å spille sin svakeste mesterskap­skamp på mange, mange år. Det ble 32-33-tap for Tyskland. Det var en blemme som kan bli svaert kostbar.

Ligger ikke godt an

Semifinale­ne spilles i Paris fredag, og Norge ligger ikke godt an i det løpet. Men resultaten­e i Nancy søndag viste at det meste kan hende i hovedrunde­n.

Få hadde sett at Ungarn skulle slå Tyskland. Ikke mange trodde Romania ville feile etter utklassing­en av Norge for noen dager siden.

NTB

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX ?? SUKSESS: Helle Thomsen, Nederlands danske trener, styrte sitt mannskap til en solid seier over Romania.
FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX SUKSESS: Helle Thomsen, Nederlands danske trener, styrte sitt mannskap til en solid seier over Romania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway