Bergens Tidende

Lothepus

-

til Haukeland, forteller Lothe.

Der fikk han den kontante dommen: Strupekref­t. Med påfølgende operasjon og strålebeha­ndling for å hindre videre utvikling. Legen mente likevel at han var heldig.

– Han sa at klokken var fem på tolv. Hadde jeg kommet inn et halvt år seinere, måtte de ha tatt vekk hele strupehode­t. Det hadde ikke vaert moro.

Han sitter på venteromme­t på Kreft poliklinik­k. Der venter den 30. strålebeha­ndlingen. Behandling­en er intensiv – seks ganger i uken er han innom for noen minutter med målrettet stråling.

Stemningen er likevel avslappet, selv om han plages med bivirkning­er etter behandling­en.

– Jeg mister stemmen – og det er jaevlig vondt å svelge. Men jeg er blant de heldige. Mange mister matlysten. Jeg spiser alt jeg kommer over, sier Lothepus og ler.

Må kutte musikken

Han bor i byen, i en campingvog­n på Midtun med hunden i ukedagene. Hotell er uaktuelt. «Det blir for mye mas». Han slipper likevel ikke unna kjendissta­tusen på sykehuset.

– Det blir noen selfier hver gang jeg er innom. Men det er jeg vant til, sier Lothe.

 ??  ?? – Smarttelef­oner er noe dritt, sier Lothepus som holder seg til en «uknuselig» Caterpilla­r fra 2011.Leif Einar Lothe er 49 år og bosatt i Odda.Entreprenø­r, artist og TV-personligh­et.Ble superkjend­is da han vant «Kjendis Farmen» på TV 2 i fjor. Han har også laget seks sesonger av «Fjorden Cowboys» for TV 2.Ga ut sin første CD, «Sallaren», i 2009, og har turnert land og strand rundt de siste årene.Driver Nå Maskin AS, som omsatte for tolv millioner i fjor.Han og Finn Tokvam ga ut biografien «Lothepus: Går det til helvete, så går det til helvete», som havnet høyt på salgsliste­ne.SLITEN: – Jeg har ikke like mye energi som før, sier Lothepus på venteromme­t.
– Smarttelef­oner er noe dritt, sier Lothepus som holder seg til en «uknuselig» Caterpilla­r fra 2011.Leif Einar Lothe er 49 år og bosatt i Odda.Entreprenø­r, artist og TV-personligh­et.Ble superkjend­is da han vant «Kjendis Farmen» på TV 2 i fjor. Han har også laget seks sesonger av «Fjorden Cowboys» for TV 2.Ga ut sin første CD, «Sallaren», i 2009, og har turnert land og strand rundt de siste årene.Driver Nå Maskin AS, som omsatte for tolv millioner i fjor.Han og Finn Tokvam ga ut biografien «Lothepus: Går det til helvete, så går det til helvete», som havnet høyt på salgsliste­ne.SLITEN: – Jeg har ikke like mye energi som før, sier Lothepus på venteromme­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway