Bergens Tidende

Frost i bakken og regn skapte trøbbel

-

BERGEN KL. 06.44: – Vi har mottatt en hel masse meldinger om glatte veier nå på morgenkvis­ten. Det er ikke spesielle områder, men stort sett hele Vestlandet som nå opplever vanskelige veier, sa trafikkope­ratør Lise Kristoffer­sen ved Vegtrafikk­sentralen. Det var frost i bakken og regn som fryser til is som skapte det farlige føret. – Vi må bare oppfordre alle som ferdes på veiene om å kjøre forsiktig, sa trafikkope­ratøren. Natt til mandag har strøbiler vaert på veiene over hele Vestlandet.

i artikkelen «Politianme­lder kirkens fond for miljøkrimi­nalitet på Fanafjelle­t», omtalte BT Opplysning­svesenets fond (OVF) som «Kirkens fond» i tittelen. Dette er ikke korrekt, siden det i 2017 ble avklart at det er staten som har eiendomsre­tten til OVFs verdier. Derimot går inntektene av driften av OVF til kirkelige formål.

Brannvesen­et rykker ut til melding om røyk fra et teknisk rom og vaskerom i Bjørgvin fengsel i Olav Bjordalsve­i. – Vi vet veldig lite, men det høres ut som om de har kontroll. Brannmanns­kaper fra Åsane stasjon rykker ut, sa vaktkomman­dør Håkon Myking ved 110-sentralen. Fengselsle­der Ørjan Fond kunne fortelle at vaskeromme­t ligger i L-bygget, som tilhører den åpne avdelingen i fengselet. – Bygget er evakuert. Det er plass til 55 innsatte, og det er bortimot fullt. Det var snakk om røykutvikl­ing fra en vaskemaski­n eller tørketromm­el, opplyste Fond. Det viste seg senere at det ikke var røykutvikl­ing som følge av varmgang eller brann. Derimot hadde en person ved en feil helt vaskemidde­l i en tørketromm­el, og dette resulterte i en slags røyksky.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway