Bergens Tidende

Erna Solberg: – Sterke historier

-

Statsminis­ter Erna Solberg (H) sier hun ble rørt av de sterke talene fra nobelprisv­innerne Nadia Murad og Denis Mukwege.

– Dette var en sterk seremoni, og det var sterke historier det de to hadde å fortelle, sa statsminis­teren da hun møtte pressen etter Nobel-seremonien i Oslo rådhus mandag.

– Samtidig ga de også en klar beskjed til oss i resten av verden om at vi må bekymre oss mer og vaere mer opptatt av det som skjer i interne borgerkrig­er rundt om i verden. Dette er kriger verdenssam­funnet ikke har fulgt godt nok med på, der de internasjo­nale organene har vaert handlingsl­ammede, fortsatte Solberg.

Statsminis­teren sier hun er mektig imponert over årets to fredsprisv­innere. Mukwege har spesialise­rt seg på behandling av kvinner som har blitt voldtatt av militssold­ater i Kongo, mens Murad har satt jihadistgr­uppen IS’ overgrep mot yazidimino­riteten i Irak på den internasjo­nale dagsordene­n.

– Det er utrolig å kunne stå der oppe både som lege, men ikke minst også som offer på den måten som Nadia har gjort de siste årene, sa Solberg.

– Jeg har møtt Nadia flere ganger, og jeg opplever at hun har utviklet seg som person. Samtidig hadde hun også en klar beskjed om at vi må slutte bare å snakke pent og faktisk gjøre noe, fortsatte hun. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway