Bergens Tidende

Gikk helt til topps med bergenshje­lp

-

Denne gjengen gikk til topps i kamp med storklubbe­r fra Norge, Sverige og Danmark.

folk veldig fornøyde med det og tenkte at det var bra. At vi gikk hele veien i år, det var kjempestas. Jeg har merket det på folk i bygden, at de synes det er veldig stort.

Hyller treningsku­lturen

Sogndal har i flere tiår vaert kjent som en god utviklings­klubb for talenter, men de seineste årene har A-laget blitt kritisert for å ha få lokale innslag. Med resultaten­e til klubbens ungdommer, kan det endre seg – selv om det er en høy «bergenspro­sent» i laget som gikk til topps denne gang.

Fabian Rimestad, Tomas Totland og brødrene Ulrik og Jonas Fredriksen er alle fra Bergen.

– Å gå den veien, fra Bergen til Sogndal, har fungert for oss foreløpig. Så er det ingen som husker det om det «stopper» nå, men det er ikke planen. Å få sjansen i Brann er veldig vanskelig og da er det ikke så mange alternativ­er i Bergen. I alle fall ikke nå som Åsane har rykket ned. Du får større sjanser hvis du flytter på deg, sier Ulrik Fredriksen.

Rimestad og Totland er Fanagutter, Fredriksen-brødrene fra Saedalen, der yngstemann Jonas meldte overgang fra Brann i år og Ulrik i flere år allerede har spilt Alagsfotba­ll i Sogn.

– Brorparten er fotballgut­ter fra Sogndal eller Årdal, så er det jo «krydret» litt. Det som ligger bak resultaten­e, er en sterk treningsku­ltur. Det har vi sett over tid: Fotballung­dommer med tilhold i Sogndal og «Campus-miljøet», blir godt trent. De trener mye, og med kvalitet, sier Jåstad i kretsen.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? BRAGD PÅ BRAGD: Slik så det ut etter at Sogndal hadde vunnet junior-NMfinalen mot Rosenborg i starten av desember. Denne helgen vant laget en ny, stor triumf.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX BRAGD PÅ BRAGD: Slik så det ut etter at Sogndal hadde vunnet junior-NMfinalen mot Rosenborg i starten av desember. Denne helgen vant laget en ny, stor triumf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway