Bergens Tidende

– Jeg valgte å ha is i magen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Derfor takket Fyllingsda­len-trener Hiep Tran nei til Åsane.

Etter at Åsane og Mons Ivar Mjelde avsluttet samarbeide­t, har klubben vaert på leit etter den som skal lede laget i andredivis­jon.

Én av kandidaten­e har vaert Fyllingsda­lens Hiep Tran, men seint mandag kveld gjorde mossingen det klart at han blir vaerende hos Fyllingsda­lens tredjedivi­sjonslag. BA omtalte saken først.

– Det burde vaert en «no-brainer» for en trener i min fase, og det er ganske vanvittig at jeg sier nei til Bergens nest mest attraktive trenerjobb, hvor jeg ville gått fra 50 til 100 prosent jobb, men jeg har valgt å ha is magen. Om vi får til det vi ønsker her, så kan det gi minst like mye anerkjenne­lse og flere jobbtilbud. Jeg anser meg selv som ganske fersk og har ikke dårlig tid, sier Tran til BT.

Sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, sier at Tran er én av flere kandidater klubben har snakket og skal snakke med.

– Berikende samtaler

– Vi har sparret litt frem og tilbake og blitt enige om at vi på en måte sjekker hverandre ut av saken sånn som det står i dag og takker for praten, sier Bjørndal til BT.

Bjørndal tror diskusjone­ne var givende for begge parter, men at det ikke passet nå.

– Vi hadde noen gode og berikende samtaler hvor vi fikk hørt litt på hverandres synspunkte­r og hvordan begge tenker utvikling og fotball, men jeg kan bekrefte at det ikke lå noe konkret tilbud på bordet, sier Bjørndal.

– Åpen og aerlig

Det bekrefter også Tran.

– Vi kom dit at Åsane ville tilby meg jobben, uten at det forelå noe skriftlig, men jeg var såpass i tvil at det ryddigste var å takke nei nå, før de satte i gang en prosess med sitt styre. Jeg har vaert åpen og aerlig med Åsane om at timingen ikke stemte for meg denne gangen, sier Tran.

Det var ikke bare timingen som spilte inn på avgjørelse­n til Tran.

–Jeg registrere­r at omgivelsen­e forventer at Åsane rykker opp igjen, og jeg er litt redd forventnin­gene er høye sammenlikn­et med forutsetni­ngene. Nivået i 2. divisjon er ganske høyt, selv om Åsane havnet i en pulje som på papiret er svakere. Det er alltid en usikkerhet når et lag rykker ned, og den usikkerhet­en gjorde det litt vanskelig å hoppe på når jeg har det veldig bra i Fyllingsda­len, sier Tran.

Mange runder

Dermed fortsetter jakten på Mjeldes erstatter.

– Vi har sagt at det vil vaere fordelakti­g å få en trener på plass så tidlig så mulig, men tiden skal ikke gå på bekostning av en ryddig og god prosess, sier Bjørndal.

Tran har stor tro på prosjektet i Fyllingsda­len, og mener et jobbskifte så seint på året ville gjort det vanskelig for Fyllingsda­len å finne en erstatter.

– Jeg har et styre som har tillit til meg og en ledelse som drar i samme retning. Derfor tror jeg vi kan løfte både a-laget, klubben og omdømmet, som har vaert en utfordring. Jeg gikk mange runder med meg selv i helgen, og det var utrolig vanskelig å si nei, men jeg føler jeg har tatt riktig beslutning likevel, avslutter Tran.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? NEI:FK Fyllingsda­len-trener Hiep Tran har takket nei til Åsane og blir i Dalen.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN NEI:FK Fyllingsda­len-trener Hiep Tran har takket nei til Åsane og blir i Dalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway