Bergens Tidende

Brenner for Laksevåg

- PÅL ENGESAETER pal.engesaeter@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Helge Farestveit er stolt av å bo i gamle Laksevåg. Sist uke fikk han frivilligp­risen for sitt arbeid for bydelen.

I et lysegrønt hus fra 1902 i Jansons gate på Laksevåg, bor Helge Farestveit. Stort mer sentralt i gamle Laksevåg er det vanskelig å komme.

– På vei oppover

Vi trasker med ham og hunden hans «Siri», en ti år gammel blandingsh­und, rundt i strøket. Han forklarer om hva som var i de ulike bygningene før, og om ønskene for fremtiden. Her skal det bli både bibliotek og aktivitet. Mange av de gamle husene er slitt, men de har absolutt sin sjarm og muligheter. Stadig stopper han, hilser på og preiker med folk.

I Håsteinsga­ten støter vi på rørleggerm­ester Bjørn Mørner.

– Her kommer det til å bli kjempeflot­t i løpet av ti år. Se bare på endringen som har skjedd i Solheimsvi­ken, sier han.

– Ja, jeg er helt enig. Vi er på vei oppover nå. Gamle Laksevåg skal revitalise­res. Her blir det mange hundre nye leilighete­r, men det skal ikke bli som i Solheimsvi­ken. Der skjedde for mye på utbyggerne­s premisser, mener Farestveit.

Nede i Kirkebukte­n viser han stolt frem Laksevågpl­assen, der de har tønnebålle­t og har tent julegranen for 16. gang i år. Herfra går byens største blågrønne allmenning oppover mot Damsgård hovedgård. Her ligger Håsteinarp­arken og det finnes en urban turløype en kan gå i bydelen.

– En ekte ildsjel

Farestveit virkelig brenner for bydelen og er aktivt med på å gjøre den bedre. Derfor fikk han Bergen kommunes frivilligp­ris 5. desember. Prisen delte han med Olav Mjelva i Redningsse­lskapet (se faktaboks).

– Helge Farestveit er en ekte ildsjel som med all tydelighet viser hvor mye frivillig innsats og engasjemen­t kan bety for et naermiljø, sa byråd Julie Andersland da hun delte ut prisen.

– Jeg ble både overrasket og veldig glad for prisen. Det er kjekt at noen setter pris på det arbeidet en gjør for fellesskap­et. Men jeg må få lov å rette opp en feil. Hovedaeren for at

 ??  ?? LAKSEVÅGSP­ARKEN: – Her er det mulig å gå langs sjøfronten hele veien, for
LAKSEVÅGSP­ARKEN: – Her er det mulig å gå langs sjøfronten hele veien, for

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway