Bergens Tidende

Økte bompengeut­gifter gjør at Anette må finne seg en ny jobb

- PÅL ANDREAS MAELAND paal.maeland@bt.no PHILIPP BOCK

BTs nye bompengeka­lkulator viser hvor mye du må betale i fremtiden. For Anette Jacobsen kan det koste minst 180 kroner dagen å pendle til jobb.

Prosjektle­deren bor i Os, men deler jobbhverda­gen mellom Sandsli og Mongstad. 96 kilometer er det fra hjemmet til arbeidsste­det, men hun har vent seg til den lange kjøreturen.

– Jeg trives så godt på Os, så her vil jeg bo. Men jeg liker jobben min på Mongstad. Dermed blir det pendling. Noen mener jeg er helt sprø, men pendlingen gjør meg ingenting, sa Jacobsen til BT da vi intervjuet henne om pendlertil­vaerelsen i 2015.

Men siden den gang er en rekke nye bompengepa­kker vedtatt i Hordaland, og nå står vi på terskelen til å innføre mange av dem. I tillegg økes takstene for flere av de eksisteren­de bompengepa­kkene. Til sammen vil hverdagen for bilpendler­e bli mye dyrere.

Når bompengein­nkrevingen i Os settes i gang i 2022, vil Hordaland ha elleve bompengepa­kker i aksjon på én gang.

Bompengeka­lkulator

Det kan vaere vanskelig å få oversikt over alle bommene, og BT har derfor laget en bompenge-

 ??  ?? DYR TUR: Opptil 43.000 kroner i året må Anette Jacobsen ut med for å pendle mellom Os og Mongstad når alle de planlagte bompengepr­osjektene er i drift.
DYR TUR: Opptil 43.000 kroner i året må Anette Jacobsen ut med for å pendle mellom Os og Mongstad når alle de planlagte bompengepr­osjektene er i drift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway