Bergens Tidende

Madrid ydmyket hjemme

-

Real Madrid hadde ikke noe å spille for, men 0-3-pryl av CSKA Moskva i egen storstue var definitivt ikke i planene for den regjerende mesterliga­vinneren.

Santiago Solari stilte med et ungt Real-lag (24 år og 100 dager i snitt). Det var likevel mange stjernespi­llere fra start, deriblant Karim Benzema, Marco Asensio og Marcelo.

Etter pause kom Gareth Bale, Toni Kroos og Daniel Carvajal innpå, men uten at det hjalp. Med 0-3 gikk Real Madrid på sitt største hjemmetap i Europa noensinne.

Den spanske storklubbe­n tapte begge sine to kamper mot CSKA. Tidligere i høst gikk de liljehvite på en 0-1smell i Moskva. Men med fire seirer i de øvrige kampene var Real allerede sikret førsteplas­sen i gruppen før onsdagens oppgjør.

Pipekonser­t

Real så livlig ut i åpningsmin­uttene, men sluknet kjapt. Det utnyttet de russiske gjestene mot slutten av førsteomga­ngen. I det 37. minutt avsluttet Fedor Tsjalov vakkert forbi hjemmelage­ts stjernekee­per Thibaut Courtois.

Seks minutter senere doblet Georgij Sjtsjennik­ov CSKA-ledelsen da han var først framme på en retur fra Courtois.

Da pausesigna­let lød, reagerte publikum på Santiago Bernabéu med å pipe Real Madrid av gressteppe­t. Vertene hadde blitt utspilt og kjempet helt ut av stilen.

Sist tross Real-dobbel

Solari satte innpå mer rutine og verdenskla­sse etter hvilen, men Real Madrid greide aldri å slå tilbake. I stedet var det CSKA som skulle score igjen. Etter

73 minutter dunket Arnor Sigurdsson inn russerens

3-0-mål. Islendinge­n spilte en glitrende kamp, og han hadde også assisten på det første målet.

Selv om CSKA Moskva plukket seks av seks poeng mot Champions Leagues tittelfors­varer, ender laget sist i gruppe G. Russerne endte i likhet med Viktoria Plzen på sju poeng, men sistnevnte knep 3.-plassen og europaliga­spill over nyttår på innbyrdes oppgjør. Tsjekkerne slo gruppetoer Roma

2-1 onsdag.

Jan Kovarik og Tomas Chory scoret målene for Viktoria Plzen, mens Cengiz Ünder kom i målprotoko­llen for Roma. Italienern­e fikk Luca Pellegrini utvist helt på tampen etter to gule kort like etter hverandre.