Bergens Tidende

Satser på to lokale mot OL

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Både Sigrid Borge (23) og Martin Roe (26) blir en del av elitegrupp­en frem mot OL i Tokyo i 2020.

Det kunngjorde forbundet på en pressekonf­eranse i Olympiatop­pens lokaler onsdag ettermidda­g. Osterøy ILs spydkaster Sigrid Borge var i fjor med i den nest øverste satsingsgr­uppen, men flyttes nå opp til elitegrupp­en med blant andre Karsten Warholm og Ingebrigts­enbrødrene.

– Dette er veldig veldig gøy. Jeg har en stolt følelse nå. Å få vaere en del av det laget i tillegg, det er stort, sier Borge på telefon fra Oslo.

Som en del av «Team Tokyo» får Borge nå bedre økonomiske betingelse­r og mer hjelp til satsingen. Kommunikas­jonssjef i friidretts­forbundet, Knut Skeie Solberg, presentert­e Borge på følgende måte:

– Sigrid Borge er utøveren som er så god at hun nå må kalles Sigrid Borge, og ikke «den nye Trine Hattestad».

– Kjempemoti­verende

Borge leverte en solid sesong i 2018, med to konkurrans­er over OL-kravet, selv om det ikke ble det helt store resultatet i EM, der hun endte på en 8.-plass. Neste sesong går hun derimot for ny pers.

– Det er kjempemoti­verende at de tror på deg og at du får vaere med på dette laget. Nå er jeg bare veldig glad, sier Borge, og legger til følgende om presentasj­onen:

– Det er veldig fint. Du har jo lyst til å vaere deg selv.

– Endelig en tikjemper

– Endelig har vi en tikjemper i det øverste landslaget, meddelte Solberg da Martin Roe ble presentert som del av elitegrupp­en.

Roe imponerte under sommerens EM i Berlin, da han lenge var med i medaljekam­pen.

– Det er veldig deilig. Det gir en god trygghet, og det er deilig å vite at de òg har troen på meg og vil satse på meg videre, sier Roe.

Tikjempere­ns treningshv­erdag har vaert langt ifra optimal så langt. Roe har vaert nødt til å jobbe i sportsbuti­kk for å få økonomien til å gå rundt.

– Det har vaert veldig begrenset med trening og restitusjo­n. Det har blitt både trening og jobb stort sett hver dag. Det at jeg kan satse for fullt nå håper jeg kan ta meg til neste nivå.

2019-sesongens store mål blir VM i Doha i slutten av september.

– Hvis alt klaffer og formen er bra kan det bli spennende, sier Roe.

Utvider elitesatsi­ngen

Alle utøverne som var en del av elitegrupp­en beholder plassen, mens til sammen fem nye blir med på laget.

Det betyr at Sven Martin Skagestad, til tross for en svak sesong, beholder plassen. Det gjør også Isabelle Pedersen og Håvard Haukenes.

 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS ?? SATSES PÅ: Martin Roe imponerte under friidretts-EM i Berlin. Nå blir han en del av elitegrupp­en til friidretts­forbundet.
FOTO: REUTERS SATSES PÅ: Martin Roe imponerte under friidretts-EM i Berlin. Nå blir han en del av elitegrupp­en til friidretts­forbundet.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MOTIVERT: Sigrid Borge, her i aksjon under EM i Berlin, tror den kommende sesongen vil bli bedre enn 2018.
FOTO: NTB SCANPIX MOTIVERT: Sigrid Borge, her i aksjon under EM i Berlin, tror den kommende sesongen vil bli bedre enn 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway