Bergens Tidende

Nest-Sotra henter tidligere RBK-spiller

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Jo Sondre Aas greide ikke å hindre nedrykk for Levanger i år. Neste sesong skal han forsøke å skyte Nest-Sotra oppover på tabellen.

Muligheten til å laere av Nest-Sotra-trener Steffen Landro (33), er noe av grunnen til at Jo Sondre Aas (29) valgte sotrastril­ene.

Nest-Sotras tredje spillersig­nering etter at sesongen var over er nå i boks. Onsdag kveld signerte Levanger-kaptein Jo Sondre Aas en ettårskont­rakt med OBOS-ligaoverra­skelsen.

– Det blir Nest-Sotra fra og med neste sesong, bekrefter trønderen.

29-åringen er først og fremst tiltenkt en rolle på Nests midtbane, som indreløper eller som hengende spiss, men kan også spille på topp. Der kan det komme til å by seg muligheter neste sesong. Sondre Liseth (21) er på vei til Brann, mens toppscorer Alexander Dang (28) har gjort seg interessan­t for flere klubber høyere på rangstigen enn Nest-Sotra.

– Han er en anvendelig spiller, som kan bekle spissrolle­n om vi trenger det. Det gir oss fleksibili­tet og oppdekning, hvis vi trenger det, sier sportssjef Arve Haukeland.

Prøvespilt­e for Real Madrid

Aas har lang fartstid bak seg i norsk toppfotbal­l. Først som Rosenborgj­unior og juniorland­slagsspill­er, der han blant annet imponerte så mye i en turnering at han fikk prøvespill­e for Real Madrid.

Det ble ikke noen overgang for den da 17 år gamle spissen, men i 2008 fikk han både prøve seg i Eliteserie­n og i den davaerende UEFA-cupen for Rosenborg.

Så fulgte lån til Moss og Ranheim, før han i 2011 ble Ranheim-spiller på fast basis. Siden den gang har han spilt jevnt i 1. divisjon for trønderne som i år overrasket i Eliteserie­n, så Sandefjord og til slutt i Levanger.

Den lange erfaringen er noe av det Haukeland trekker frem som en av grunnene til at de ønsker seg

29-åringen fra laget som endte desidert sist i OBOS-ligaen i år. Planen er at Levanger-kapteinen skal vaere en av spillerne som får ekstra ansvar.

– Vi har et ungt trenerappa­rat. Selv om vi er fornøyd med treneren vår, er Steffen (Landro, journ.anm.) åpen for å bruke kompetanse­n rundt seg, forteller Haukeland.

Den muligheten til å laere litt mer hvordan det er å ha en rolle utenfor banen av Nest-trener Steffen Landro, er noe av det som fikk Aas til å velge sotrastril­ene. Han forteller at han på sikt kan tenke seg å bli trener.

– Jeg synes det er spennende. Jeg er ung ennå, så jeg er heldig som får fortsette på høyt nivå og samtidig komme til ham og laere litt, sier

29-åringen fra Rennebu.

Tredje signering

Trønderen blir Nest-Sotras tredje signering etter at sesongen var over. De har allerede sikret seg Jefferson de Souza fra Brodd og Vladan Radojkic fra Lysekloste­r. Klubben har i tillegg forlenget kontrakten­e med Kristoffer Nesse Stephensen, Elmin Nurkic, Erlend Hellevik Larsen og Petter Sørensen Nergard.

Haukeland utelukker ikke at det blir enda flere nye spillere å se på Ågotnes neste sesong.

 ??  ??
 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY ?? KLAR FOR SOTRA:
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN NORWAY KLAR FOR SOTRA:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway