Bergens Tidende

Voldsoffer­et i Fyllingsda­len vil vaere invalidise­rt

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no PER LINDBERG

52-åringen som ble funnet blødende etter vold i Fyllingsda­len er ikke lenger i koma.

Det var en mandagskve­ld for snart tre uker siden at mannen ble funnet ved en gangvei i Fyllingsda­len. Dagen etter sa politiet at saken var mer alvorlig enn først antatt.

52-åringen ble innlagt på Haukeland med livstruend­e indre skader, og han lå lenge i koma. Bistandsad­vokat for mannen og hans naermeste, Beate Hamre, sier familien og de pårørende har det svaert tungt.

– Samtidig føler de at det er en viss bedring å spore i tilstanden hans. Han har begynt å våkne og er ute av koma, sier Hamre fredag.

– Massiv og grov vold

Bistandsad­vokaten understrek­er at situasjone­n fortsatt er uavklart.

– Han er veldig alvorlig skadet.

–Du har opplyst til BA at han vil få varige men?

– Ja. Han har store og varige men som vil prege ham resten av livet. Han er blitt utsatt for massiv og grov vold mot kroppen, og vil vaere invalidise­rt på grunn av indre skader.

Flerbarnsf­ar

52-åringen har samboer og flere barn. Nylig ble han far på ny. Bistandsad­vokat Beate Hamre ønsker ikke å kommentere noe rundt den konkrete familiesit­uasjonen.

–De pårørende er fortsatt sterkt preget av saken og har det vanskelig.

Til nå er fem menn, fra

20-årene og opp til slutten av 40-årene, blitt pågrepet og siktet i saken. De anklages alle for det samme: Utøvelse av grov vold mot

52-åringen eller at de har medvirket til det.

Den eldste av de siktede mennene, en utenlandsk

49-åring, er sluppet ut. Ellers sitter de fire andre, alle norske, i varetekt. Politiet mener alle de fengslede var på åstedet.

For å sikre bevisene i saken best mulig har politiet ønsket å holde alle fire fullt isolert i fengselet. Torsdag og fredag fikk de rettens medhold i det, forteller politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge.

Beslagla sjokkvåpen

Et titalls politifolk ble i startfasen satt inn i etterforsk­ningen. Til nå har politiet gitt ut svaert lite opplysning­er. Alle rettsmøten­e har foregått bak lukkede dører på tinghuset.

Én av de siktede, en 27 år gammel mann, skal ha hatt en konflikt med 52-åringen. I den omfattende etterforsk­ningen er det også tatt beslag i et elektrosjo­kkvåpen. Politiet vil ikke si noe om dette, eller om de mener at et eventuelt våpen kan knyttes til selve voldshandl­ingen.

Påtaleansv­arlig for saken, politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge, sier de begynner å danne seg et godt bilde av hva som har skjedd. Men detaljer om bakgrunn og eventuelle motiv nekter hun å komme inn på.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? AVSPERRET: Et større område sør for Fyllingsda­len kirke var avsperret dagen etter at 52-åringen ble funnet her.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE AVSPERRET: Et større område sør for Fyllingsda­len kirke var avsperret dagen etter at 52-åringen ble funnet her.
 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? BISTANDSAD­VOKAT: Beate Hamre sier 52-åringens pårørende er sterkt preget og har det vanskelig.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ BISTANDSAD­VOKAT: Beate Hamre sier 52-åringens pårørende er sterkt preget og har det vanskelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway