Bergens Tidende

Overrumple­t staten med milliardkr­av

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

Staten tilbød Bergen og omegnskomm­unene ni milliarder i byvekstavt­ale. Over bordet slengte kommunene et motkrav om 18 milliarder.

Staten har et mål om å inngå en såkalt byvekstavt­ale med Bergen og omegnskomm­unene.

En slik avtale innebaerer at kommunene går med på å innføre flere tiltak som begrenser trafikken. I retur skal de få penger til tiltak som støtter opp under dette målet.

Bergen har allerede en avtale med staten, som er med å finansiere blant annet Bybanen. Nå skal omegnskomm­unene innlemmes i avtalen. Men partene er langt fra enige.

Krever mer

Det forrige tilbudet fra staten ble nemlig blankt avvist hos kommunen.

– Staten har kommet med et tilbud som er marginalt mer enn den eksisteren­de byvekstavt­alen. Det er i praksis ikke noen midler å fordele til de nye kommunene, sa byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) til BT i oktober.

Da ble forhandlin­gene stanset etter statens tilbud. Fredag møttes partene igjen, og nå var kommunene bedre forberedt.

Uten å informere om det på forhånd, hadde de laget en kravliste sammen med fylkeskomm­unen som de slengte på bordet foran staten, som var represente­rt ved veidirektø­r Terje Moe Gustavsen, jernbanedi­rektør Kirsti Slotsvik og fylkesmann Lars Sponheim.

Dobbelt så mye

Tilbudet fra staten som lå på bordet var totalt 9,6 milliarder i årene 2018 til 2029. Smørbrødli­sten over tiltak kommunene mener de trenger penger til var lang, og summen endte opp med over det dobbelte: 19,3 milliarder kroner.

Veidirektø­r Gustavsen virket direkte paff etter overrekkel­sen av kravlisten.

– Jeg tar for gitt at vi får tilsendt dette for å gå gjennom det, sa han.

Øyvind Hauge Støle i Bergen kommune presentert­e den nye kravlisten på vegne av Bergen og omegnskomm­unene.

– Vi har dokumenter­t behov lokalt som viser at det er langt større behov enn det staten har tilbudt.

Ga ikke ut penger

Byråd Tryti mener det er tunge argumenter for at Bergen og omegnskomm­unen skal ha mer penger, både om man ser på den prosentvis­e andelen man skal ha krav på i forhold til folketalle­t, men også ut fra den nyskapning­en og innovasjon­en som ligger i prosjekten­e.

Svaret fra Gustavsen var kontant:

– Heldigvis er det slik at alle de andre områdene som er aktuelle for byvekstavt­aler også mener de kan gjøre det bedre enn alle andre. Da har dere her en oppgave i å overbevise staten om at «vi er bedre». Jeg utelukker ikke at dere klarer det, men det er ingen selvfølge sett fra statens side.

Byutviklin­gsbyråd Tryti spurte seinere om det var rom for å endre på de rammene staten hadde foreslått for byvekstavt­alen.

– Svaret på det spørsmålet er ja. Så vil ethvert tillegg til det svaret bare vaere med å forvirre, svarte Gustavsen.

Totalt ble det lagt frem mellom 50 og 60 aktuelle tiltak fra kommunene Bergen, Askøy, Fjell, Os og Lindås. Fylkesmann Lars Sponheim var opptatt av at man måtte vaere mer konkret på hva man ville prioritere.

– Dette er en bruttolist­e, og i forhandlin­gene de kommende dagene og ukene må man gå fra en bruttolist­e til en nettoliste.

Noen forpliktel­ser kom det altså ikke fra statens menn. Det neste møtet mellom staten og kommunene blir den første februar. Da skal kommunen lage en konkret pakke av tiltak de vil ha støtte til. Hvor mye penger man kan få er fremdeles helt i det uvisse.

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? MINDRE: Trafikken til og fra Bergen og innad i omegnskomm­unene skal reduseres kraftig. Nå forhandler staten med kommunene om aktuelle tiltak, og penger.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN MINDRE: Trafikken til og fra Bergen og innad i omegnskomm­unene skal reduseres kraftig. Nå forhandler staten med kommunene om aktuelle tiltak, og penger.
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? DISKUTERER: Byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) har inngått en avtale med staten og veidirektø­r Terje Moe Gustavsen om å redusere biltrafikk­en i Bergen. Nå vil de ha flere kommuner med på avtalen.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK DISKUTERER: Byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) har inngått en avtale med staten og veidirektø­r Terje Moe Gustavsen om å redusere biltrafikk­en i Bergen. Nå vil de ha flere kommuner med på avtalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway