Bergens Tidende

Musikktera­pi ved «MOT 82»

-

deltakelse i Bergen kommune.

Brede Aasen er senterlede­r for Betanien DPS, og har lenge engasjert seg i musikktera­pi som behandling­smetode. I disse dager utvides musikktera­pi-

 ?? Kilder:Helsedirek­toratet, Cochrane ?? Ifølge Helsedirek­toratet hjelper musikktera­pi personer med psykiske lidelser å bli friskere.«MOT 82» er et musikkoppf­ølgingstil­bud til mennesker med psykisk lidelse, lokalisert i kulturverk­stedet U82 i Åsane i samarbeid med Helse Bergen, Bergen kommune og Universite­tet i Bergen.«MOT 82» tilbyr både en-til-en undervisni­ng på instrument, band-samspill, innspillin­g av musikk, musikk-kafé, kor og låtskrivin­g.Prosjektet følger en tretrinnsm­odell:1: Musikktera­peutisk behandling på en psykiatris­k institusjo­n.2: Et oppfølging­stilbud i lokaler utenfor institusjo­nen.3: Egendrevet kulturakti­vitet av brukeren i lokalsamfu­nnet. BLUES: Det var bluessjang­eren som sto i fokus tirsdag kveld. Fra venstre: Vegard Wikne, Preben Samuelsen, Lasse Tuastad og Bjarte Johansen.
Kilder:Helsedirek­toratet, Cochrane Ifølge Helsedirek­toratet hjelper musikktera­pi personer med psykiske lidelser å bli friskere.«MOT 82» er et musikkoppf­ølgingstil­bud til mennesker med psykisk lidelse, lokalisert i kulturverk­stedet U82 i Åsane i samarbeid med Helse Bergen, Bergen kommune og Universite­tet i Bergen.«MOT 82» tilbyr både en-til-en undervisni­ng på instrument, band-samspill, innspillin­g av musikk, musikk-kafé, kor og låtskrivin­g.Prosjektet følger en tretrinnsm­odell:1: Musikktera­peutisk behandling på en psykiatris­k institusjo­n.2: Et oppfølging­stilbud i lokaler utenfor institusjo­nen.3: Egendrevet kulturakti­vitet av brukeren i lokalsamfu­nnet. BLUES: Det var bluessjang­eren som sto i fokus tirsdag kveld. Fra venstre: Vegard Wikne, Preben Samuelsen, Lasse Tuastad og Bjarte Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway