Bergens Tidende

Han blir ny filmsjef i Bergen

-

Advokat Magnus Thomassen fra Bergen overtar direktørpo­sten i det bergensbas­erte filmog mediefonde­t Zefyr.

Han følger etter Lars L. Marøy, som ble sjef for VilVite i sommer. Thomassen, som jobber for konsulents­elskapet Acapo, er spesialist på opphavsret­t, varemerker­ett og patentrett.

Thomassen er også utdannet filmprodus­ent fra Den norske filmskolen på Lillehamme­r, og jobbet blant annet som produksjon­sassistent på de seks første «Varg Veum»-filmene med Trond Espen Seim. Thomassen har vaert styremedle­m i Pål Øies selskap Handmade Films in Norwegian Woods i noen år.

Styreleder i Zefyr, Tom Remlov, fikk inn 15 søknader – mange av dem sterke.

– Vi hadde i hvert fall fire kandidater som absolutt kunne akslet denne jobben. Det at Magnus både er advokat med sin spisskompe­tanse der og har filmutdann­else, bransjeerf­aring og stort nettverk, gjorde ham til den helt rette. Han er et ungt menneske med mye erfaring, litt som Zefyr, sier Remlov.

– Dette er en av få jobber der jeg kan få bruk for den spesielle kombinasjo­nen filmprodus­ent og advokat. Det er jo filmbransj­en jeg egentlig kommer fra, så jeg ser frem til å komme tilbake, sier Thomassen.

Han kjenner veldig mange av de aktørene i film-Bergen som vil søke om fondsstøtt­e.

– Det blir ikke noe problem. Alt handler om integritet. Jeg har erfaring med dette som advokat, det å tre inn i en formell rolle. Filmbransj­en i Norge er liten, så mange vil automatisk kjenne hverandre.

 ??  ?? FILMSJEF: Magnus Thomassen.
FILMSJEF: Magnus Thomassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway