Bergens Tidende

Talekonkur­ransen «Ta ordet!»

-

gjøre det bra i Norge. Ifølge et Fafo-prosjekt ledet av forsker Jon Horgen Friberg har ungdom med innvandrin­gsbakgrunn svaert høye ambisjoner.

Han kaller det «innvandrer­drivet fordi forskninge­n viser at innvandrer­ungdom bruker mer tid på lekser og har større ønske om å ta høyere utdanning.

Disse kan bli fremtidens laerere. Disse kan bli fremtidens leger. Disse kan hjelpe med å løfte Norge.

EN AV DISSE er syriske Lilas, som kom til Norge som 16-åring. Etter tre og et halvt år fikk hun 15 seksere på vitnemålet. Det er ikke så lett å få, med et nytt språk i et nytt land.

Alt som trengs for å hjelpe disse menneskene med å oppnå sine drømmer, er at du ikke dømmer dem etter hudfarge, religion og bakgrunn.

Mennesker som Lilas og meg er ikke bare ofre. Vi er ikke bare problemer. Vi er også muligheter.

Denne teksten av Mohammad Husseini var en av seks finalister i årets talekonkur­ranse «Ta ordet!» regi av UiB. Finalen ble arrangert i Bergen 26. oktober.

 ?? FOTO: TOVE BREISTEIN ?? For elever i videregåen­de skole. Ble i år arrangert for tredje gang i Bergen.Årets tema var «sannhet», og 30 videregåen­de skoler fra Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Agder deltok.Seks finalister holdt talene sine i Aulaen ved Universite­tsmuseet 26. oktober.Organsiert av retorikkgr­uppen ved Institutt for informasjo­ns- og medieviten­skap ved UiB. LYKKELIG: Jeg er lykkelig for at Norge ga meg et hjem og en skole hvor jeg kan laere, skriver Mohammad Husseini, afghansk flyktning som kom til Norge for fire år siden.
FOTO: TOVE BREISTEIN For elever i videregåen­de skole. Ble i år arrangert for tredje gang i Bergen.Årets tema var «sannhet», og 30 videregåen­de skoler fra Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Agder deltok.Seks finalister holdt talene sine i Aulaen ved Universite­tsmuseet 26. oktober.Organsiert av retorikkgr­uppen ved Institutt for informasjo­ns- og medieviten­skap ved UiB. LYKKELIG: Jeg er lykkelig for at Norge ga meg et hjem og en skole hvor jeg kan laere, skriver Mohammad Husseini, afghansk flyktning som kom til Norge for fire år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway