Bergens Tidende

Drapssikte­t latvier kranglet med offeret før drapet

- SYNNE LYKKEBØ HAFSAAS, NTB nyheter@bt.no

Den drapssikte­de mannen og avdøde var på julebord sammen og kranglet i forkant av drapet i Holmenkoll­en natt til lørdag, ifølge forsvarere­n.

Den siktede 30-åringen er latvisk og bor på Hamar. Han er noe kjent for politiet fra før, bekrefter Oslo-politiet lørdag. Også drapsoffer­et er utenlandsk, men politiet er tilbakehol­dent med opplysning­er om ham inntil de pårørende er varslet.

– Den siktede og avdøde var på en privat, jobbrelate­rt sammenkoms­t da hendelsen skjedde. Vi har grunn til å tro at de hadde kjennskap til hverandre, sier seksjonsle­der Anne Alraek Solem i Oslo politidisr­ikt til NTB.

Siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden, opplyser til NTB at hans klient og drapsoffer­et var på julebord sammen da de begynte å krangle natt til lørdag.

Uklart motiv

Drapet skjedde i Skiforenin­gens lavvo på «Lille Gratishaug­en» ved hoppanlegg­et i Holmenkoll­en i Oslo. Foreningen leier ut lavvoen.

Det er uklart hva som var motivet for drapet.

– Siktede sitter i avhør nå. Han samarbeide­r med politiet og forklarer seg etter beste evne, sier Elden til NTB ved middagstid­er lørdag.

Avhøret av siktede viktig for å danne et bilde av foranledni­ngen for drapet, understrek­er Solem.

Politiet ble varslet av både vitner og AMK i 2.30tiden natt til lørdag. Politiet fikk raskt kontroll på våpenet som skal ha blitt brukt, og at alt tyder på at det er snakk om et knivdrap.

Et titall vitner

Det skal ha vaert et titall personer på julebordet i lavvoen. Politiet har en rekke vitner til hendelsen. De som var på stedet er blitt tatt med til Scandic Holmenkoll­en Park.

– De ble tatt med dit både for å få dem bort fra åstedet og for å få dem inn i varmen. De avhøres nå på hotellet, samtidig som ambulanse er på stedet for dem som trenger oppfølging av helse, sier operasjons­leder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidist­rikt.

Lørdag formiddag jobber kriminalte­knikere med tekniske funn på åstedet. Politiet vil foreta sentrale vitneavhør i løpet av dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway