Bergens Tidende

USAs innenriksm­inister går av

-

USAs innenriksm­inister Ryan Zinke går av, opplyser president Donald Trump på Twitter. Avgangen er den siste i en lang rekke fra Trumps regjering.

har ført til minst 15 etterforsk­ninger, men flere av dem er avsluttet, skriver Washington Post.

Den mest alvorlige dreier seg om hvorvidt Zinke har brukt sin stilling til personlig vinning i forbindels­e med et eiendomskj­øp i Whitefish i Montana. Kontoret for internrevi­sjon i innenriksd­epartement­et har oversendt saken til justisdepa­rtementet, skriver avisen.

Zinkes reisevirks­omhet er også under granskning. Avgangen kommer bare uker før Demokraten­e tar kontroll over Representa­ntenes hus etter høstens mellomvalg, og etter alt å dømme ville det ha ført til at granskning­ene fikk ny fart.

Zinke regnes som en nøkkelpers­on i Trumps innsats for å avvikle miljøregle­r og fremme innenlands energiutvi­kling i USA. NTB

 ?? FOTO: KEVIN LAMARQUE, REUTERS ?? OMSTRIDT: Ryan Zinkes personlige forhold og lederavgjø­relser har ført til minst 15 etterforsk­ninger, men flere av dem er avsluttet, skriver Washington Post. Her er han på vei ut av presidentf­lyet i Salt Lake City, Utah.
FOTO: KEVIN LAMARQUE, REUTERS OMSTRIDT: Ryan Zinkes personlige forhold og lederavgjø­relser har ført til minst 15 etterforsk­ninger, men flere av dem er avsluttet, skriver Washington Post. Her er han på vei ut av presidentf­lyet i Salt Lake City, Utah.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway