Bergens Tidende

Franske protester i ferd med å avta

-

Demonstras­jonene i Frankrike ser ut til å avta i styrke, og langt faerre møtte opp lørdag enn tidligere.

Grasrotbev­egelsen «de gule vestene» hadde for femte helg på rad oppfordret til demonstras­joner mot president Emmanuel Macron og regjeringe­ns politikk, men langt faerre var lørdag å se i gatene i Paris og andre franske byer enn tidligere.

Ifølge myndighete­ne var det snakk om rundt 3.000 demonstran­ter i sentrum av Paris, og i 14-tida var det ikke meldt om større uro eller ødeleggels­er.

Forrige helg ble 135 mennesker skadd og over 1.000 pågrepet i harde sammenstøt mellom politiet og demonstran­ter i Paris.

I paradegate­n ChampsÉlys­ées tok de eksklusive motebutikk­ene derfor ingen sjanser lørdag, men satte lemmer foran vinduene for å hindre en ny omgang med vandalisme og plyndring.

Ved ett tilfelle tok politiet i bruk pepperspra­y mot demonstran­tene og 85 ble pågrepet. 46 av dem ble satt i varetekt, mens de øvrige ble forvist fra sentrum av den franske hovedstade­n.

«De gule vestene» begynte som en protest mot økte drivstoffa­vgifter, men har utviklet seg til en bredere bevegelse med krav om bedre levekår for vanlige franskmenn. Samtidig krever demonstran­tene økte skatter for folk med høy inntekt for å utjevne økonomiske forskjelle­r. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway