Bergens Tidende

Kildes superrenn fikk Kjetil André Aamodt til å bryte ut i latter

- NICHOLAS BERGH OG NTB nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Aleksander Aamodt Kilde vartet opp med et fantastisk renn i Val Gardena lørdag.

Så bra var Aleksander Aamodt Kildes vinnerrenn, at alpinlegen­den Kjetil André Aamodt begynte å le.

Aleksander Aamodt Kilde (26) er alltid stabilt god. Men lørdag gjorde han noe utenom det vanlige.

Kilde knuste alle i utforrenne­t i Val Gardena. Dermed tok han sin første verdenscup­seier siden Hinterstod­er i februar 2016.

– Det er en ekstremt god følelse. Jeg har ikke hatt en sånn følelse når jeg kjører på lenge. Fra første sving kjente jeg at utstyret stemte, sier Kilde til NRK.

Brøt ut i latter

Forrige sesong var Aamodt Kilde i skyggen av lagkamerat­ene. Mens Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud tok fem verdenscup­seire til sammen, måtte Kilde nøye seg med lavere plassering­er. Men lørdag var rollene omsider byttet om.

Da Kilde satte utfor med startnumme­r seks, ledet sveitsiske Mauro Caviezel. Kilde suste over målstreken 1.12 foran Caviezel.

I NRKs kommentato­rboks brøt alpinlegen­den Kjetil André Aamodt ut i latter da Kilde var ferdig. Aamodt mente Kilde slo «knockout» på de andre øverst i bakken.

– Han holder koken hele veien. Han gjorde nesten ingen store feil, sa Aamodt.

Til slutt vant Kilde 86 hundredele­r foran østerriksk­e Max Franz. Det var 1.08 ned til Svindal og 2.28 ned til Jansrud.

Kjetil André Aamodt er selv en alpinlegen­de, med sine fire OL-gull og fem VM-gull. Han har også vaert viktig for å utvikle kulturen som fortsatt preger det norske laget. Aamodt mener Kilde er en god representa­nt for denne kulturen.

– Som menneske og person er han helt rå. Han er den best trente, sier Aamodt.

– Han går foran med et godt eksempel. Han trener med et smil om munnen, selv om han trener hardt.

Stabilt for Gisin

På startnumme­ret foran Aksel Lund Svindal hadde Marc Gisin et stygt fall. Han krysset skiene og deiset i høy fart brutalt i bakken under, og det ble et avbrekk på nesten en halv time før sveitseren ble fløyet til sykehus med helikopter.

Det var en avventende atmosfaere i Val Gardena etter uhellet. Mange var bekymret for at det dreide seg om en alvorlig skade, men søsteren Michelle Gisin har til den sveitsiske avisen Blick kommet med oppløftend­e nyheter.

– Han er våken, og tilstanden er stabil, sier hun.

 ?? FOTO: GIOVANNI AULETTA, AP ??
FOTO: GIOVANNI AULETTA, AP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway