Bergens Tidende

Hotel Mundal solgt igjen

- EINAR AARRE einar.aarre@bt.no

Hotellinve­stor Ola Moe har solgt de gamle aerverdige hotellene Hotel Mundal i Fjaerland, Tørvis Hotell i Luster og deler av Eidsbugard­en hotell i Jotunheime­n.

Det betyr at de gamle aerverdige hotellene nok en gang får nye eiere – bare fire år etter forrige eierskifte.

– Det kom en henvendels­e, et beløp på bordet og en kjøper av riktig kvalitet som gjorde at jeg selger hotellene, bekrefter Moe.

Advokat fra Moss

Kjøper er advokat Halstein Sigbjørn Sjølie i Moss. Han har tidligere kjøpt Morgedal Hotell av Moe. Morgedal i Telemark er et annet historisk hotell som har hatt behov for betydelig rehabilite­ring og investerin­ger de siste årene.

Sjølie bekrefter at han er den nye eieren, men sier han i dag ikke har anledning til å uttale seg naermere om handelen.

Historien til Hotel Mundal strekker seg helt tilbake 1850-tallet. Moe er investoren som for fire år siden kjøpte de nasjonale klenodiene som hotellene er, av shippingma­nnen Rolf Wikborg. Moe ville pusse opp, utvide og drive videre. I Fjaerland har mange vaert imponert over det arbeidet han la ned og de planene han jobbet med for de gamle bygningene.

Sommersten­gt

I sommer var Hotel Mundal stengt på grunn av omfattende rehabilite­ringsarbei­d.

Eierskapet til de gamle hotellene har påført Moe flere konflikter, og i begynnelse­n av desember tapte han et rettsoppgj­ør om Tørvis Hotell, der han måtte betale en gjeld på 12 millioner kroner til Luster Sparebank.

Moe sier han har budsjetter­t med denne utgiften, og at dommen gjør at han nå kan selge hotellet uten denne heftelsen.

Det har ikke lykkes BT å få bekreftet hvilken pris hotellene er solgt for. Etter det BT forstår, skal salget gjennomfør­es innen 15. januar.

– Dette har vaert en prosess over en tid, og jeg har ikke latt hvem som helst kjøpe. Jeg er trygg på at de nye eierne kan ta ansvaret det er å utvikle eiendommen­e videre, sier Moe.

Moe sier han beholder mesteparte­n av Eidsbugard­en som skal utvikles videre. Planen er en betydelig utvidelse av hotellet med åtte nye leilighets­bygg, med til sammen 46 leilighete­r til utleie.

– Prosjektet skulle helst vaert avsluttet tidligere, men vi var avhengig av å rydde alle problemer av veien for å kunne realisere. Nå ligger det til rette for byggestart og salgsarbei­d i 2019, sier Moe.

Salget omfatter også Nigardsbre­en Gjesteheim.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? SOLGT IGJEN: Hotel Mundal i Fjaerland har nok en gang fått nye eiere.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK SOLGT IGJEN: Hotel Mundal i Fjaerland har nok en gang fått nye eiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway