Bergens Tidende

– IA-avtalen klar til å undertegne­s

-

Partene i arbeidsliv­et er blitt enige med staten om en ny avtale om et inkluderen­de arbeidsliv. Avtalen blir undertegne­t tirsdag, skriver Fri Fagbevegel­se.

Dagens IA-avtale utløper ved nyttår, og den nye avtalen som skal signeres hos arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie (H), vil gjelde for en periode på fire nye år, skriver avisen.

Dagens avtale har tre hovedmål – å senke sykefravae­ret, få flere personer med funksjonsn­edsettelse inn i arbeidsliv­et og å bidra til at flere over 50 år jobber lenger. Endringene i den nye «intensjons­avtalen for et mer inkluderen­de arbeidsliv», er imidlertid ikke kjent.

Dagens avtale har en klausul som hindrer endringer i sykelønnso­rdningen, og en lignende «fredning» vil etter det NTB kjenner til bli videreført. Selv om endringer i sykelønnen ikke er blitt diskutert, har et stridstema vaert om en ny avtale skal låse sykelønnen i ytterliger­e fire år.

Ifølge Fri Fagbevegel­se har partene i IA-forhandlin­gene blitt enige om å utsette diskusjone­n om sykelønnen til etter at sysselsett­ingsutvalg­et, som har fått mandat til å drøfte sykelønnso­rdningen, etter planen kommer med sin innstillin­g i januar.

På arbeidsgiv­ersiden har NHO, Virke, Spekter og KS i tillegg til regjeringe­n deltatt i forhandlin­gene om en ny IAavtale. Arbeidstak­ersiden har vaert represente­rt av de fire store sammenslut­ningene LO, Unio, YS og Akademiker­ne. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway