Bergens Tidende

Nå er de blitt laget alle skal slå

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Sesongoppk­jøringen er kort. Allerede 2. januar skal sandvolley­ballparet Mol og Sørum kjempe om kvalifiser­ingspoeng til OL.

Forrige uke var Anders Mol

(21) tilbake i Strandvik etter tre treningsuk­er på Tenerife. En eventyrlig sesong for Mol og makker Christian Sørum (23), ble avsluttet med deres fjerde seier i verdensser­ien i slutten av oktober. Turneringe­n i Las Vegas var den første tellende i kvalifiser­ingen mot Tokyo-OL i

2020.

Nå venter noen uker med trening hjemme før duoen vender nesen mot nederlands­ke Haag og firestjern­ersturneri­ng allerede 2. januar.

– Sterkere og mer utholdende

2018 har vaert en braksukses­s for Mol og Sørum. I juli kom første seier i verdensser­ien, og siden slo de leir øverst på pallen. Resultaten­e førte dem til toppen av verdensran­kingen, hvor de også holder til nå.

Sandvolley­ballparet får dermed en ny rolle i 2019. Nå blir de laget alle vil slå.

– Det blir gøy å prøve å forsvare tronen vi har. Det har vi aldri gjort før, sier Anders Mol.

Pappa og trener, Kåre Johan Mol, sier de har noen utviklings­mål de jobber med.

– Et av de viktigste er at de skal bli litt mer fysisk robuste. De er unge og har et tøft turnerings­program og et godt fysisk grunnlag er noe av det viktigste for å klare seg gjennom en hel sesong, sier treneren.

– På Tenerife har vi fokusert mest på å bli sterkere og mer utholdende. Så jobber vi litt med serven, der har vi potensial til å bli bedre, sier Anders Mol, som ble kåret til beste spiller, offensive spiller, blokker og spiller med mest fremgang av Det internasjo­nale volleyball­forbundet (FIVB).

Tallenes tale

Oversikten til Beach Volleyball Database viser at duoen fra Norge la på en null i premiepeng­esummen i 2018 kontra 2017. Fire seirer i verdensser­ien,

 ??  ?? BEST I VERDEN: Anders Berntsen Mol (21) (til v.) og Christian Sandlie Sørum (23) vant sin første turnering i verdensser­ien i juli. Siden er det blitt tre til og førsteplas­s på verdensran­kingen.
BEST I VERDEN: Anders Berntsen Mol (21) (til v.) og Christian Sandlie Sørum (23) vant sin første turnering i verdensser­ien i juli. Siden er det blitt tre til og førsteplas­s på verdensran­kingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway