Bergens Tidende

– En tøff, men god trekning

-

Liverpool-manager Jürgen Klopp kjenner tysk fotball svaert godt. Bayern Münchens vinterpaus­e tror han ikke vil bety noe.

På nyåret blir det flere godbiter når cupspillet i Champions League starter. En av åttedelsfi­nalene blir gigantduel­len mellom Liverpool og Bayern. Det blir det første møtet mellom klubbene i den gjeveste europacupe­n siden 1981. Da vant Liverpool på bortemål i semifinale­n.

Den første kampen spilles på Anfield 19. februar, mens returoppgj­øret går i München 13. mars.

– En tøff, men god trekning. Det ville bli vanskelig uansett, og de er åpenbart et topplag. For meg blir det fint å reise til Tyskland. Vi har nå god tid til å forberede oss til kampene, og forhåpentl­igvis vil vi ha alle spillerne våre tilgjengel­ige, sier Klopp til Liverpools nettsted.

Bayern-fordel?

Etter kommende helg tar Bayern og resten av tysk Bundesliga vinterpaus­e frem til 18. januar. Liverpool har på sin side et hektisk program i vente. Kampene står i kø i ukene som kommer.

– Vinterpaus­en utgjør ikke en enorm forskjell, men tyske klubber får en fordel når det gjelder skader. De får tid, to-tre uker, til å få spillerne sine tilbake. I mellomtide­n spiller vi ti kamper, men i februar skal det ikke utgjøre en stor forskjell, mener Klopp.

Liverpools tyske manager har flere minneverdi­ge møter med Bayern. I både 2011 og 2012 ledet han Borussia Dortmund til Bundesliga­tittelen.

– Dette er et annet Bayernlag enn det jeg spilte mot. Vi kjenner alle hjemmearen­aen deres, og atmosfaere­n vil bli utmerket. Det blir en veldig fin tur for fansen vår. München er en vakker by, så dette blir bra, sier Klopp.

Gleder seg

Bayern München vant mesterliga­en sist i 2013. Storklubbe­n har vaert i semifinale­n i syv av de ni siste sesongene. Bundesliga har Bayern vunnet seks år på rad, men i øyeblikket ligger de hele ni poeng bak ubeseirede Dortmund på tabelltopp­en.

– De siste årene har de dominert den tyske ligaen i det som har vaert tysk fotballs beste periode. Alle snakket om Tyskland da Bayern dominerte i Bundesliga. Det er lenge siden jeg har møtt Bayern i en tellende kamp, så det ser jeg frem til, sier Klopp.

Se hele trekningen i resultatbø­rsen.

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway