Bergens Tidende

Må gå tross storkontra­kt

- TONJE AURSLAND tonje.aursland@bt.no

Tross ny storkontra­kt mister mange ansatte i Hansa Borg jobbene sine.

I desember signerte Heineken og Hansa Borg Bryggerier ny kontrakt verdt rundt to milliarder kroner.

Får ti nye år

Kontrakten innebaerer at Hansa Borg skal produsere Heineken i ti nye år.

I tillegg er distribusj­onsavtalen for merkene Sol og Murphy’s forlenget, samt at sidermerke­ne Bulmers og Apple Thieves er lagt til i distribusj­onsavtalen.

– Heineken er verdens mest eksportert­e ølmerke og en merkevare som vi er stolte av å ha i vår portefølje, sier Lars Giil, administre­rende direktør i Hansa Borg.

Ølet blir brygget og tappet på Hansa Borg sitt hovedanleg­g på Kokstad i Bergen.

Mister jobben likevel

Direktøren sier at den nye storkontra­kten sikrer økonomien til Hansa Borg i ti år frem i tid. Likevel endrer ikke kontrakten noe på avgjørelse­n om å nedbemanne.

Rett før jul fikk de ansatte i salgsavdel­ingen for dagligvare beskjed om at de mister jobbene sine.

– Årsaken til at vi må nedbemanne er at dagligvare­kjedene har bestemt at de skal gjøre jobben med varepåfyll­ing og vareplasse­ring selv. Frem til nå er det våre ansatte som har gjort dette arbeidet, forklarer Giil.

Han kan ikke si hvor mange i Hansa Borg som mister jobben nå, men sier at nedbemanni­ngen må vaere gjennomfør­t før sommeren.

– Våre ansatte som omfattes av nedbemanni­ngen er klar over at dette er en avgjørelse som er tatt av butikkene og ikke av Hansa Borg. Vi får faerre oppdrag i butikkene.

 ??  ?? NEDBEMANNE­R: Lars Giil, administre­rende direktør i Hansa Borg, forteller at bryggeriet må nedbemanne tross ny storkontra­kt.
NEDBEMANNE­R: Lars Giil, administre­rende direktør i Hansa Borg, forteller at bryggeriet må nedbemanne tross ny storkontra­kt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway