Bergens Tidende

Walther Olsen er død

- PAUL ANDRÉ SOMMERFELD­T paul.sommerfeld­t@bt.no

Ildsjelen Walther Olsen er gått bort, 93 år gammel.

Walther Olsen var kjent som en av de største ildsjelene innen Bergensidr­etten. Han døde etter lang tids sykdom, ifølge BA.

– Han ble lagt inn på Midtbygda sykehjem i april i fjor etter et lårbensbru­dd. Håpet var å få han hjem igjen, men det fikk vi dessverre ikke, sier datteren Gunhild Tyse til BA.

Hall oppkalt etter hamI

1998 ble det bestemt at Olsen skulle få en idrettshal­l på Laksevåg oppkalt etter seg. Den fikk navnet «Walterhall­en», og åpnet i

2002. Olsen hadde på egen hånd samlet inn 85.000 kroner til utbygginge­n.

Ildsjelen er kjent først og fremst kjent for sin innsats for idretten. Han var blant annet en av forkjemper­ne for Slåtthaug kunstisban­e og for lysløypen fra Munkebotn til Eidsvåg.

I juni 2002 ble han tildelt Kongens fortjenstm­edalje i sølv. Han fikk også Bergen idrettsråd­s hederspris.

Olsen ble født i november 1925 og vokste opp på Olderneset på Laksevåg i en søskenflok­k på ni.

I voksen alder ble han gift med Geirid, og sammen fikk de to døtre. De holdt sammen i 49 år, frem til konen døde av kreft i mars 2002.

Satt i bystyret

BT-journalist Knut Langeland omtaler Olsen som en utrettelig forkjemper for gode rammebetin­gelser i idretten. Ikke minst i Gular friidrett, der han var både formann og medlem i mange år.

– Han delte også ut midler og støtte til enkeltutøv­ere på eget initiativ. Ikke store pengesumme­r, men små beløp, sier Langeland.

Walther Olsen hadde også en karriere som politiker i bystyret for KrF på 90-tallet, og han satt i bydelsutva­lget i Åsane.

– Han dyrket vennskap og kjennskap med Kjell Magne Bondevik og andre KrF-topper. Jeg tror han var stolt over kontakten med både regionale og nasjonale politikere. Han hadde en viss gjennomsla­gskraft.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway