Bergens Tidende

– En amputasjon stopper ham ikke

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

– Han vil komme i gang med skolen igjen og bli frisk, sier faren om sønnen (16) som fikk hånden ødelagt av en rakett.

Telefonen ringte da tobarnsfar­en var på vei hjem til boligen i Meland ved 17.30-tiden onsdag 2. januar.

Det var kjaeresten til den yngste sønnen. Hun hadde først ringt nødtelefon­en 113 og varslet om hva som hadde skjedd.

– Hadde gått av

– Jeg kom hjem fem minutter etter ulykken. Og jeg var delvis forberedt på at det var alvorlig, sier den 49 år gamle mannen som først uttalte seg til BA.

Den skadede sønnen var fremdeles på terrassen like utenfor huset, da faren kom hjem etter fire-fem minutter.

Kjaeresten til 16-åringen hadde hentet håndklaer til ham, som han selv hadde surret rundt den høyre hånden, slik at hun skulle slippe å se skadene.

– Han var klar og tydelig og fortalte meg hva som hadde skjedd. Fyrverkeri­et hadde gått av i hånden hans, forteller faren som ikke ønsker å kommentere selve ulykken ytterliger­e.

Han anslår at ambulansen var på plass fem minutter etter at han kom hjem. I mellomtide­n forsøkte han å roe ned sønnen og den jevnaldren­de kjaeresten hans.

Mistet hånden

Sønnen er fremdeles innlagt på sykehuset. Den høyre hånden hans er amputert ved håndleddet. Han får sårbehandl­ing, og faren regner med at han blir på sykehuset i en uke til. Deretter venter rehabilite­ring.

– Han har sagt at han vil ha en kul protese. Og han vil komme i gang med skolen igjen og bli frisk. Jeg tror ikke at dette vil stoppe drømmen hans, slår faren fast. – Hva er drømmen hans? – Han har allerede begynt på utdanninge­n på videregåen­de. Han har lyst til å bli bilmekanik­er. Det er nok fortsatt målet, sier han.

– Er positiv

Faren beskriver sønnen som en svaert utadvendt gutt med et stort kontaktnet­t, og som er godt likt av vennene sine. Han forteller at 16-åringen ser positivt på fremtiden.

– Han er blitt såpass sterk nå, og fått overskudd. Vi naermeste har vaert sammen med ham på sykehuset hver dag, sier han.

Lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordla­nd har tidligere uttalt at årsaken til ulykken var at 16-åringen hadde demontert et fyrverkeri.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? EKSPLODERT­E: Alle nødetatene rykket ut da en 16 år gammel gutt ble skadet i en fyrverkeri­eksplosjon andre nyttårsdag.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE EKSPLODERT­E: Alle nødetatene rykket ut da en 16 år gammel gutt ble skadet i en fyrverkeri­eksplosjon andre nyttårsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway