Bergens Tidende

Halliktilt­alt nekter for alt

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

Mannen er tiltalt for ha fremmet flere rumenske kvinners prostitusj­on i Bergen. – Jeg kom hit for å løse denne floken, sier han selv.

Mandag møtte en 32 år gammel rumensk mann og hans søster på 38 år i Bergen tingrett.

Søskenpare­t er sammen med nevøen på 24 år og nevøens 25 år gamle kone, tiltalt for ha fremmet flere rumenske kvinners prostitusj­on, eller medvirket til dette.

Påtalemynd­igheten mener de fire samarbeide­t om å vaere halliker for flere kvinner i Bergen i over et halvt år i 2015.

Selv hevdet mannen i retten at han kom til Norge for å forsørge barna sine ved å vaere gatemusika­nt og kjøre pirattaxi.

– Hvis jeg er en slik mafiamann med prostituer­te som dere beskriver, hvorfor lever jeg ikke da i sus og dus i Romania, og har luksushus og status, sa 32-åringen tirsdagen og fortsatte:

– Hadde jeg vaert skyldig, hadde jeg ikke kommet hit. Da hadde jeg reist til Romania. Jeg kom hit for å løse denne floken.

– Aldri i livet

Tirsdag ble det søsterens tur til å forklare seg. Hun fortalte at hun kom til Bergen for å tigge og selge blomster.

– Du er tiltalt for ha fremmet flere rumenske kvinners prostitusj­on, eller medvirket til dette. Hva tenker du om det, spurte statsadvok­at Rudolf Christoffe­rsen.

– Aldri i livet. Jeg har aldri gjort noe sånt, svarte hun.

Ifølge tiltalen skal hun og de tre andre ha transporte­rt kvinner til kunder og formidlet kontakt mellom kvinner og kunder, bistått med pengetrans­aksjoner fra prostitusj­onen, holdt oppsyn med kvinner på gaten og skaffet dem husrom.

Erkjenner prostitusj­on

– Har du hatt befatning med kvinner som selger seksuelle tjenester? spurte statsadvok­aten.

– Nei, jeg har ikke hatt business med dem, men jeg kjenner flere av dem, svarte 38-åringen.

Statsadvok­aten spurte om hun selv hadde inntekt fra prostitusj­on, noe hun bekreftet.

– Det var ikke lett å tjene penger på tigging. Jeg følte meg tvunget, for å kunne sende penger til mine barn. Men jeg er skamfull, sa hun.

Søsteren skal ha vaert en av flere kvinner som ble sluppet av i Vaskerelve­n, ifølge en spaningsra­pport statsadvok­aten referert etil mandag. Politiet knyttet flere av kvinnene prostitusj­on.

– Vi ble stoppet akkurat på Lido-hjørnet av politiet. Men egentlig var vi på vei til Zachariasb­ryggen. Jeg forsøkte å tigge litt, men det var så kaldt at jeg bare dro hjem.

til

Ifølge Christoffe­rsen er dette den fjerde rettssaken i kjølvannet av politiets arbeid med å sprenge det de mener er et rumensk nettverk i Bergen.

Politiet mener nettverket har stått bak mye av den organisert­e prostitusj­onen i byen, og at de

 ??  ?? LIDO-HJØRNET: På dette hjørnet i Bergen sentrum har bergenspol­itiet over lang tid fulgt med på og kartlagt prostitusj­onsvirksom­het. De fire rumenerne som nå er tiltalt ble tatt etter spaning i dette området.
LIDO-HJØRNET: På dette hjørnet i Bergen sentrum har bergenspol­itiet over lang tid fulgt med på og kartlagt prostitusj­onsvirksom­het. De fire rumenerne som nå er tiltalt ble tatt etter spaning i dette området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway